- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Recordbedrag Hippolon Snorrewind

 

Hippolon-Snorrewind-20151213 (1)

2e plek voor Carmen Vruwink, Ymke Stomps en Jorine Klaassen

Maar liefst zevenentwintig teams uit de hele omgeving hadden zich ingeschreven voor de jaarlijkse Hippolon op Manege Snorrewind.  Vooraf dienden de teams zich voor minimaal 25 euro te laten sponsoren. Dat alle teams zich royaal hadden weten te sponsoren, bleek wel uit het eindbedrag van deze dag; er werd dit jaar een recordbedrag van € 6.001,65 bijeen gesport! Maar liefst € 2.000,– meer dan vorig jaar.

Hippolon-Snorrewind-20151213 (2)Tweede plek
Het team van Carmen Vruwink, Ymke Stomps en Jorine Klaassen starten met een sponsorbedrag van € 266,– en wisten de tweede plek voor zich op te eisen in de spannende Hippolon wedstrijd. Bij een Hippolon wordt er in estafette eerst een crossparcours gesprongen door een ruiter te paard of pony, die het stokje doorgeeft aan een mountainbiker, die door de weide en het bos een parcours aflegt. Als laatste start een hardloper. Bij deze Hippolon, die Snorrewind voor het vierde jaar achtereen organiseerde  werden er 16 sprongen gereden, 2,5 km gefietst en 1 km gelopen.

Villa Joep
De bedragen voor sponsoring van de teams komen ten goede aan Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker.  Manege Snorrewind zet zich al jaren in voor dit fonds, door het hele jaar door speciale acties en activiteiten te ontplooien. Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep, nam het bedrag van de Hippolon symbolisch aan, door het team dat het meeste sponsorgeld wist mee te brengen, een cadeau aan te bieden. De Markelose familie Renes deed overigens zelf ook mee met dit sportieve evenement. De totale opbrengst van alle acties van Manege Snorrewind wordt op 31 december tijdens de oudejaarsborrel bekend gemaakt, door middel van een cheque-overhandiging aan Jelle Renes.