- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Einde aan springbulten Rijssenseweg

Rijssenseweg 001

Na vele klachten en gevaarlijke verkeerssituaties heeft wethouder Harry Scholten recentelijk aangegeven dat de Rijssenseweg opnieuw zal worden ingericht als 30 km zone. De huidige verkeerssituatie blijkt ontoereikend en veroorzaakt veel overlast voor omwonenden maar ook voor het verkeer. Bert Dijkink geeft aan al veel materiaal en auto onderdelen verzameld te hebben sinds de springbulten in de Rijssenseweg zijn aangebracht.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Hof van Twente, OBS de Zwaluw , wijkagent Maarten Vollenbroek, Dorpsraad Markelo en buurtbewoners hebben zich samen sterk gemaakt en zijn diverse gesprekken aangegaan met Gemeente Hof van Twente. Coördinator Verkeersbrigadiers van OBS de Zwaluw, Miranda Hesselink heeft vooral de laatste maanden intensief contact gehad met Maarten Vollenbroek, wijkagent in Markelo die op zijn beurt bekend was met de vele klachten en haar in contact bracht met onder meer Geert Relker (Veilig Verkeer Nederland afdeling Hof van Twente) en Bert Dijkink, buurtbewoner aan de Rijssenseweg.

Wethouder Harry Scholten heeft in het laatste gesprek met deze afvaardiging toegezegd dat in het begin van 2016 gestart zal gaan worden met het opnieuw inrichten van de Rijssenseweg. Hierbij gaat het om het gedeelte vanaf de rotonde tot aan de Tolweg. Voetpaden zullen worden doorgetrokken, bromfietsers op de rijbaan, springbulten worden verwijderd en wegversmallingen zullen worden aangebracht zoals deze ook in de Irenestraat te zien zijn.

De samenwerkende partijen zijn zeer tevreden dat wethouder Harry Scholten gehoor heeft gegeven aan de vele klachten. Echter hopen zij ook, dat de herinrichting niet zal stoppen bij de Tolweg,  maar uitgebreid zal worden tot aan OBS de Zwaluw. Levensgevaarlijke situaties op de splitsing van de Tolweg waar ook de schooljeugd vanaf de Esch samenkomen zouden door simpele aanpassingen voorkomen kunnen worden en kunnen zorgen voor een veiligere maar ook duidelijkere verkeerssituatie.

Rijssenseweg 002