Teleurstellend verlies Dames 1 ZPC de Hof

waterpolo 2015 - dames 1 - mmhn (1)

Dames 1 van ZPC de Hof speelde gisteravond een thuiswedstrijd tegen NDD 1 uit Doetinchem. Door een blessure van keepster Gerdien Schreurs keepte Renee Vorkink, vorig jaar nog jeugdspeelster. Naast Renée speelde ook Lian Klein Breteler mee. In de eerste periode speelden NDD net iets scherper, net iets feller en scoorden uit de benutte kansen. ondanks dat Mariska Kerkdijk scoorde uit een man meer situatie keken de dames van de Hof tegen een 1-3 achterstand aan in de rust.

waterpolo 2015 - dames 1 - mmhn (6)De tweede periode verliep ook nog moeizaam. Kansen kwamen er wel aan beide kanten. De dames van de Hof lukte het niet om ook maar 1 kans te verzilveren. Met een achterstand van 1-6 begonnen de dames de derde periode. In deze periode lukte het Mariette Koehorst en Mariska eindelijk om ontstane kansen te verzilveren.

Met 5-9 op het scorebord begonnen de dames de vierde periode. Ook in de vierde periode scoorde Mariette. Beide ploegen kregen deze wedstrijd meerdere man-meer-situaties. Verdedigend maakte De Hof het NDD in deze situaties zeker niet makkelijk, maar aanvallend werden er te weinig doelpunten gemaakt. De dames van NDD namen de overwinning mee 7-12.  Helaas paste deze wedstrijd in de lijn van de afgelopen weken voor de Hof.

waterpolo 2015 - dames 1 - mmhn (3)Volgende week heeft het team een weekje rust om vervolgens nog 1 wedstrijd voor de winterstop te spelen op zaterdag 12 december. Dan staat de wedstrijd tegenENC Arnhem gepland om 20.45 uur in Anrnhem.   Tijdens deze wedstrijd was Lotte Schreurs uitverkoren om het damesteam, als pupil van de week te begeleiden. Lotte is een dochter van Gerdien Schreurs, keepster van Dames 1 maar door een blessure mocht zij de wedstrijd vanaf de bank bekijken.