- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Inbraken Markelo

20130714 politie

In woningen aan de Vennekesweg en de Loosboersstraat hebben afgelopen week inbraken plaatsgevonden.  In beide woningen heeft de dader zich toegang verschaft door middel van het forceren van een raam. Tevens heeft er een inbraak plaatsgevonden bij een manege aan de Potdijk. Ook hier is de dader via het forceren van een raam naar binnen gegaan. Mocht u getuige zijn van de inbraak of andere informatie hebben over deze zaak dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wijkagent Maarten Vollenbroek kunt u op maandag en woensdag overdag ook bereiken via dit nummer 0900-8844.

Om het inbrekers lastiger te maken raad de politie aan goede sloten te gebruiken en deuren – ook al bent u even weg – altijd op slot te doen. Een raam hoe klein ook, sluit het af indien u weggaat, al gaat u alleen even een boodschap doen. Laat uw sleutels niet aan de binnenzijde in het slot hangen en hang uw adres ook niet aan de sleutels. Binnendeuren en kasten kunt u weer beter niet afsluiten om extra schade te voorkomen bij inbraak. Waardevolle spullen, sleutels en geld kunt u beter niet in het zicht leggen en sluit ’s avonds de gordijnen. Een bewoonde indruk kunt u maken door lampen tijdens afwezigheid aan- en uit te schakelen met een tijdsklok,  goede buitenverlichting verdient ook aanbeveling.

112 - verdachte situatieDe politie roept op om 112 te bellen indien u verdachte personen in de tuin ziet, personen die in huizen gluren of glasgerinkel hoort. Uw telefoontje naar 112 kan belangrijk zijn en de pakkans van de dader(s) wordt hiermee vergroot. Let bij zo’n verdachte situatie ook goed op het signalement van de verdachte en ook op bijzondere kenmerken van kleding en vervoermiddel. Voor minder dringende zaken, bijvoorbeeld advies of aangifte of het melden van overlast belt u 0900-8844.  Een anonieme melding kunt u doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.