- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Brookschole en Zwaluw mediawijs

Brookschole mediamasters mediawijs 2015 (2)Tv, internet, sociale media, apps en smartphones; de vele mogelijkheden die de media zijn ongekend groot. Maar hoe werkt dat dan en wat kun je ermee? Leerlingen van de groepen 7 en 8 van OBS Brookschole en OBS de Zwaluw hebben deelgenomen aan het project ‘Mediamasters’ tijdens de week van de mediawijsheid van 20 tot en met 27 november. Vanaf vorige week vrijdag hebben zij diverse lessen aangeboden gekregen waarin zij uitleg kregen over slim omgaan met media. Naast de social media websites werd er ook gebruik gemaakt van de kranten en diverse websites. Tijdens deze week leerden ze dat je ook online respect voor elkaar moet hebben. Er werd kritisch gekeken naar de media maar ook naar hun eigen mediagedrag. 

Brookschole mediamasters mediawijs 2015 (1)Thuis en op school is veel gepraat over media en natuurlijk werd er ook zelf media gemaakt! Thema hierbij was respect. Met al deze opdrachten waren jokers te verdienen die ingezet konden worden tijdens het finalespel dat zojuist gespeeld is. Later deze dag zal de einduitslag bekend worden gemaakt. OBS Brookschole en OBS de Zwaluw zijn mediawijs! Voor alle leerlingen was er vandaag een diploma!

“De kinderen waren enorm enthousiast en zaten met de mondjes open te luisteren en te kijken naar de diverse les onderdelen” aldus Maarten Pigge, locatiedirecteur van OBS Brookschole. Het project sloot naadloos aan op de doelgroep, was actief en aansprekend.