- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Nieuwe overeenkomst exploitatie zwembad

sfhvt

Met de ondertekening van de overeenkomst door wethouder Piet van Zwanenburg en regiomanager William Finders van Sportfondsen Hof van Twente zijn tussen beide partijen afspraken vastgelegd voor de exploitatie van het Markelose zwembad De Vijf Heuvels tot en met 2025. Sportfondsen Hof van Twente is al sinds 2007 exploitant van het zwembad en tot de sluiting ook van gemeentelijke zwembad De Whee. Met de ondertekening is een intensieve periode afgesloten waarin de nieuwe binnenbaden en het gemoderniseerde buitenbad van De Vijf Heuvels in gebruik zijn genomen. Het financiële risico voor de exploitatie van het zwembad komt met de nieuwe overeenkomst bij Sportfondsen Hof van Twente te liggen.

De gemeente heeft een programma van eisen neergelegd op het gebied van onder andere openingstijden, maatschappelijk gebruik, en toegangsprijzen op basis waarvan Sportfondsen Hof van Twente een aanbod heeft gedaan. Hiermee nemen de exploitatiekosten structureel af met € 30.000 ten opzichte van de zwembadbegroting 2015. Sportfondsen Hof van Twente neemt het financiële risico op zich bij tegenvallende resultaten.

Vandaag was er nog meer positief nieuws voor het Markelose zwembad. Het zwembad voldoet aan de nieuwe kwaliteitseisen om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC en heeft een Licentie Zwem-ABC verkregen. De Licentie Zwem-ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en is een volgende stap in het proces, waarmee borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen wordt gestimuleerd.