- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Appie en Gerri Eelderink 60 jaar getrouwd

appie en gerrie eelderink nov 2015 (2)

In de Stoelderhook aan de rand van het mooie Markelo zien we een prachtige boog aan de voordeur. Een pad naar de voordeur is zelfs met witte rozen versierd maar ook de fiets van Appie staat te schitteren in de zon met witte rozen op het stuur. “Het voelt net als gisteren maar toch is het vandaag een compleet andere dag”,  aldus Appie en Gerri Eelderink. Zestig jaar geleden trouwde het stel en gingen wonen in de Stoelderhook op ‘Baargoalbert’ waar Appie geboren en getogen is. “Het is net of de tijd sneller gaat maar eigenlijk worden we zelf gewoon wat langzamer” zegt Gerri. eelderink 23 nov 1955Tweeënzestig jaar geleden leerde het stel elkaar kennen op een dansavond bij ‘Jantje van de Breuker’ oftewel Café de Ster. Hoe het precies ging weten ze niet meer maar wel dat ze vanaf die tijd onafscheidelijk waren. Burgemeester Nauta kwam namens de Gemeente Hof van Twente het diamanten bruidspaar van harte feliciteren. Op haar vraag wat de kunst is om 60 jaar getrouwd te blijven met elkaar zegt Appie, “gewoon vedan doon!” 

Appie en Gerri zitten zeker niet stil hoewel Gerri momenteel nog herstellende is van een heupoperatie doen ze beiden nog volop mee aan heel veel activiteiten. De werkzaamheden met de buurt tijdens de Boerderijverlichting vinden ze beiden erg leuk om te doen. De betrokkenheid van een buurtvereniging vindt Appie ook erg belangrijk. Hier kennen we nog echt “Noaberschap”. De buurtvereniging hier bestaat al 40 jaar vertelt hij. Wanneer we over het Belgisch trekpaard beginnen die we op de foto in de hal zien pronken, raakt Appie niet uitverteld. Duidelijk is dit een grote hobby van hem. Zijn paard wordt dan ook elke dag nog steeds door hem verzorgd en komt volgens Gerri dan ook zeker niets te kort. Wanneer hij het paard uit de wei gaat halen gebruikt Appie zijn fietsje overigens is dat eigenlijk voor alle werkzaamheden op en rondom het erf. Met de fiets redt hij zich net wat beter dan met lopen. Dat zijn fiets voor hem een kostbaar bezit is blijkt wel uit het feit dat hij al een nieuwe in de schuur heeft staan,  mocht deze het gaan begeven.

Zestig jaar geleden vierden het diamanten bruidspaar hun trouwdag thuis in de ‘Stoelderhook’ nu vieren ze dat binnenkort met familie, buren en vrienden bij Zalencentrum De Poppe. De tijd is veranderd, vroeger was niet altijd alles goed maar ook nu niet. “Je moet er zelf het beste van maken”, aldus het bruidspaar.