- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Ook de gemeente weet het niet meer

frank_bussinkHet centrum van Markelo. Ik heb er hier al vaker een column aan gewijd, maar dat weerhoudt me er niet van dat deze keer ook te doen. De aanleiding? De gemeente Hof van Twente schakelt de hulp van haar eigen burgers in. Ze zoeken een creatieve oplossing om het verkeersprobleem in het centrum van Markelo op te lossen. Op 21 juni 2015 pleitte ik al voor een rondweg. Maar dat gaat dus sowieso niet gebeuren, want het geld is op. De gemeente wil wel échte oplossingen, maar het volledig uitsluiten van vrachtverkeer door het centrum behoort niet tot de mogelijkheden. Dan blijven er maar bar weinig realistische oplossingen over. Het centrum van Markelo is nu eenmaal een ‘handige sluiproute’. En dat zal ook niet snel veranderen.

Wat mij betreft is de Grotestraat in Markelo binnenkort gewoon verboden terrein voor vrachtwagens. Niet de gehele dag, maar wel in de knelpunten. Een simpele autotelling moet duidelijk maken op welke tijdstippen de grootste knelpunten voorkomen. Het is niet dé oplossing voor de verkeerschaos die af en toe ontstaat, maar het haalt wel de drukte weg in de spits.

Dat er wat moet gebeuren is duidelijk. Het is in ieder geval een goed signaal dat de gemeente opnieuw de hulp van de burgers vraagt. Met Plan Mooi Markelo hebben we laten zien dat we creatief genoeg kunnen zijn. Dus dan moet dat ook kunnen bij het oplossen van het verkeersprobleem in het centrum. Dat hoort ook bij Mooi Markelo.