- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Zondag 2e editie Proef Markelo

Haverkamp (23)

Voor culinaire fijnproevers is Markelo zondag 8 november aanstaande een soort ‘Luilekkerland’.  Dan wordt de tweede editie van ‘Proef Markelo’ gehouden. Acht Markelose horecabedrijven presenteren zich dan met een smakelijk gerechtje en een wijntje of speciaal biertje. Proef Markelo is de lokale opvolger van de zogenaamde Amusetour, die daarvoor twee keer werd gehouden. Met het evenement wil de Markelose horeca niet alleen mensen wat lekkers presenteren maar zich ook als eenheid naar buiten profileren. “We laten zien dat we niet alleen onze bedrijven promoten maar dat we ook onze gezamenlijkheid als Markelose horeca willen uitstralen,” aldus de organisatoren. Wie wil deelnemen aan het evenement kan bij ’t Wapen van Markelo een deelnemerskaart kopen. Daarop staat aangegeven bij welke van de acht deelnemende bedrijven men geacht wordt te beginnen. Dat kan vanaf 12.00 uur ’s middags. Proef Markelo eindigt voor de deelnemers bij zalencentrum De Haverkamp waar men het dessert krijgt en waar de afterparty plaats heeft.

De Poppe (1)Deelname kost € 45,00 all in. Hierin zit ook inbegrepen het vervoer middels busjes naar de diverse bedrijven in het buitengebied indien men daarvan gebruik wil maken. Bij alle deelnemende zaken krijgen de deelnemers een smakelijke hap voorgeschoteld en kan men genieten van een bijpassend wijntje of biertje. Op de deelnemerskaart staat vermeld welk gerechtje en welke wijn of bier men bij het betreffende bedrijf kan verwachten. Bij alle bedrijven is iemand van het Twentsch Wijnhuis aanwezig om desgevraagd uitleg te geven over de verschillende wijnen. De deelnemende horecazaken zijn De Tasca, Il Campanile, De Kemper (voor de eerste keer deelnemer), De Haverkamp, ’t Wapen van Markelo, De Hoestinkhof, De Poppe en De Loep. Op dit moment ligt het aantal inschrijvingen op ongeveer 400.

In samenwerking met Proef Markelo mag Maarkelsnieuws 2 kaarten weggeven voor het culinaire evenement. Via onze Facebookpagina kunt u met een like en share actie kans maken op 2 kaarten.