- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Verkeersincidenten Tolweg – Rijssenseweg

DSC_6604

In de afgelopen weken hebben meerdere verkeersincidenten plaatsgevonden bij de oversteekplaats ter hoogte van de T-splitsing Tolweg / Rijssenseweg waarbij sprake was van ‘ging net goed’ situaties tot een ongeval. Reden voldoende voor wijkagent Maarten Vollenbroek om de situatie te bekijken en de verkeersbrigadiers te horen die elke schooldag voor en na schooltijd de kinderen ondersteunen met het oversteken. “Het is een gevaarlijk en onoverzichtelijk punt, maar dat zou een stuk kunnen verbeteren als men zich hier aan de regels zou houden,” aldus de wijkagent. Hij heeft deze week een aantal keren meegekeken met de verkeersbrigadiers.

politieHet verkeer komt van veel verschillende kanten op dit punt samen. Maarten Vollenbroek geeft aan dat de fietsers die vanaf de woonwijk De Esch richting school willen fietsen, het fietspad dienen te volgen tot aan de Rijssenseweg om vervolgens rechtsaf te slaan om de fietsstrook te gebruiken. De stoep en groenvoorziening worden aan deze kant veelvuldig gebruikt door fietsers maar is niet toegestaan. Wanneer met de fiets gebruik wordt gemaakt van de diensten van de verkeersbrigadiers dient men af te stappen en de zebra lopend over te steken. Kinderen tot en met 8 jaar mogen fietsen op de stoep. De politie heeft aangegeven de komende tijd regelmatig even ‘mee te kijken’ met de verkeersbrigadiers.

Zowel ’s morgens als ‘s middags voor en na schooltijd worden op voornoemd punt, kinderen geholpen met het oversteken door het inzetten van verkeersbrigadiers. Ouders van basisscholen de Zwaluw en de Welp zetten zich hiervoor belangeloos in.