- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Waterpolojeugd ZPC de Hof op dreef

20140203 waterpoloDe jeugd-waterpoloteams van ZPC De Hof zijn inmiddels allemaal aan de nieuwe competitie gestart en allen flink op dreef.  Het E-team (<11 jaar), met o.a. Dirkjan Beldman, Marten Addink en Kimmo van Groen uit Markelo, moest het in Nijverdal opnemen tegen ZPC Het Ravijn. Vooraf beloofde het een spannende wedstrijd te worden, omdat beide team de koppositie deelden. Het team van ZPC Het Ravijn werd afgelopen seizoen Nederlands Kampioen bij de jeugd, maar ZPC De Hof was daar niet van onder de indruk. In de heksenketel in Nijverdal werd Het Ravijn met maar liefst 10-2 aan de kant gezet!
Het D-team (<13 jaar), waarin Mila van Groen, Sanne Schreurs, Sem Arfman, Elena Pasop en Niek Lammertink spelen, is dit seizoen voor het eerst in de hoogste competitie ingedeeld samen met o.a. Polar Bears, Het Ravijn, en Schuurman BZC. Afgelopen zaterdag speelde het team thuis tegen ENC Arnhem. Voor de 2e keer dit seizoen werd er gewonnen dit keer met 5-4. Een zeer goede prestatie, aangezien het team van ZPC De Hof voor het grootste gedeelte uit 1e jaars D-jeugd bestaat.

 Het C-team (<15 jaar) kwam ook thuis in actie. Zij speelden tegen De Gendten uit Ulft. Het team met daarin o.a. Klaas Adolfs, Mike Lammertink, Maaike Odink, Stein Elkink uit Markelo, won met 12-5. Dankzij deze uitslag verstevigde het C-team haar koppositie bij de C-jeugd.

 Ook het jeugdteam van <11b is inmiddels aan de competitie gestart. In dit team zitten allemaal beginnende waterpoloërs. Ook zij zijn met veel enthousiasme aan het nieuwe seizoen begonnen.