Opnieuw puntendeling SC Markelo

Sportclub Markelo is er niet in geslaagd om koploper EMOS, de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. De Markeloers speelde met 1-1 gelijk, een stand die ook vorige week, na negentig minuten, op het scorebord stond. Met name in de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij ten opzichte van Eendracht Maakt Ons Sterk. De ploeg van Anne de Jong had in de eerste minuut eigenlijk al een penalty moeten krijgen, na een handsbal van een verdediger van EMOS in zijn eigen strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag niets en wuifde het voorval weg. Toch kwamen de Markeloers aan de leiding. Edwin Landeweerd ronde een prachtige aanval in de 22e minuut bekwaam af (1-0) en de voorsprong was op dat moment dik verdiend. Een paar minuten later was het echter al weer 1-1, maar tot opluchting van de zwartwitten, keurde de scheidsrechter deze gelijkmaker, vanwege buitenspel af. In het laatste kwartier voor de rust drongen de Markeloers aan op een tweede treffer, maar gescoord werd er niet en met de nipte voorsprong op zak werd de kleedkamer opgezocht.

Het begin van de tweede helft was van beide kanten zeer rommelig. Slordig balverlies en veel foute passes, zorgde er in elk geval ook voor dat het overwicht van de Markeloers langzaam verdween. Toch viel de gelijkmaker in de 56e minuut, min of meer uit de lucht. De thuisploeg kreeg de bal niet uit het eigen strafschopgebied en bij toeval belande de bal voor de voeten van de spits van Emos die wel raad wist met dit buitenkansje (1-1). SC Markelo moest weer op jacht naar een voorsprong, maar de eerste grote kansen na de gelijkmaker waren opnieuw voor EMOS. Het was in die fase aan doelman Martijn van der Sluis, te danken, dat de Markeloers niet op achterstand kwamen, de Markelose keeper redde een aantal keren zeer fraai. In de slotfase van het duel kregen ook de Markeloers mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar de kansen van Landeweerd, Bloemen en Groot Roessink werden niet benut. Het bleef bij 1-1 en daardoor is ook SC Markelo nog steeds ongeslagen. Na zes speelrondes staat de ploeg op een vijfde plaats met vier punten achterstand op de nieuwe koploper SC Enschede, de club waar SC Markelo volgende week op bezoek gaat.