- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Digitaal wedstrijdsysteem bij Markel-Up

DSC_4049Afgelopen seizoen was er al mee gewerkt, maar vanaf nu worden de wedstrijden bij volleybalvereniging Markel-Up op drie velden digitaal vastgelegd via het zogenaamde digitale wedstrijdformulier (DWF). Dit betekent dat de opstelling, punten, time-outs en uitslagen tijden de wedstrijd live worden bijgehouden. Na afloop van de wedstrijd wordt alles direct digitaal verzonden naar de Nevobo (Nederlandse Volleybalvereniging). De werkwijze maakt het vastleggen van de wedstrijd een stuk eenvoudiger, sneller en het scheelt veel administratie. Het aanschaffen van dit kostbare systeem is te danken aan de financiële steun van  Stichting Hessenheemfonds Markelo, Dorpsfeest Markelo en de Rabobank. Markel Up wil hun dan ook graag bedanken voor hun sponsoring zonder hun steun was het voor de volleybalvereniging niet mogelijk geweest om op alle drie velden de wedstrijden digitaal vast te leggen.

DSC_3968

Gisteravond zijn de eerste thuiswedstrijden van dit seizoen gespeeld. In totaal werden er 6 wedstrijden gespeeld en zodoende waren alle velden bezet in de sporthal. Dit komt mede door het extra heren 2 team, dat sinds dit seizoen als nieuw team gestart is. Voorafgaand aan de wedstrijden werd er Smashbal training gegeven.  Smashbal is de nieuwste vorm in de volleybalsport, met als voornaamste doel om jongens (6-14 jaar) geïnteresseerd te krijgen voor het volleybal. Smashbal is een volleybalspel waarbij je kunt scoren door de bal hard tegen de grond te slaan. Het net hangt hierbij zo laag dat het voor de kinderen eenvoudiger wordt om lekker tegen een bal aan te kunnen slaan en scoren. De bal mag een keer op de grond stuiteren, voordat die gevangen wordt. Er zijn verschillende niveaus in te onderscheiden. Bij Smashbal mag je smashen, bovenhands serveren, duiken, rollen en nog veel meer.

DSC_3948Al jaren zien we een terugloop van het aantal jongens op volleybal in Nederland. Om de sport te promoten is deze variant ontwikkeld, immers het serveren en smashen zijn de meest aansprekende onderdelen van volleybal voor jonge jongens. Op deze manier hoopt Markel Up de sport ook voor jongens aantrekkelijker te maken. Dit seizoen ter experiment op de vrijdagavonden voorafgaand aan de senioren wedstrijden van 18.00 uur tot 19.00 uur, voor alle geïnteresseerde kinderen tussen 8 en 12 jaar (wel of geen lid van de volleybal). Tijdens de reguliere volleybaltrainingen wordt er ook gesmashbald, bedoeling is om dit meer te integreren. Smashbal training worden begeleid door de enthousiaste volleyballers hans Schreurs, Tom Dennissen, Patrick Roeterdink en Joost Wissink op 9 en 30 oktober, 13 november en 11 december van 18.00 tot 19.00 uur. Kom gerust eens kijken en wanneer u meer informatie wilt over de vereniging dan kunt u Markel Up bereiken door een mail te sturen.

De uitslagen van de gespeelde wedstrijden op vrijdag 9 oktober:

Markel-Up HS 1 – Aastad HS 1:                 2-3

Markel-Up HS 2 – Set-Up 65 HS 4:           1-3

Markel-Up DS 1 – Isivol DS 2:                     3-2

Markel-Up DS 2 – Twente ’05 DS 5:        3-1

Markel-Up MA 1 – Wevo 70 MA 2:         1-3

Markel-Up MA 2 – Volley ’68 MA1:        2-3

Heren 2

Heren 1 tijdens hun eerste thuiswedstrijd in de promotie klasse 

Heren 1