- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Twentse Boerin scoort met Stichting GOAL

20140420 twentse boerin

Morgenmiddag staat er een uniek evenement bij De Twentse Boerin op het programma in samenwerking met stichting GOAL. Deze stichting slaat bruggen tussen het bedrijfsleven en de zorg. Zij staan voor: “Scoren vóór en mét mensen die een zorgbehoefte hebben”. Dit keer is er een verrassend uitje georganiseerd voor cliënten van TriviumMeulenbeltZorg en medewerkers van het bedrijf Haworth. Zij brengen een bezoekje aan de boerderij van De Twentse Boerin. Het wordt een bijzondere ontmoeting aangezien beide groepen elkaar (nog) niet kennen.

20140420 twentse boerin

Vaak willen mensen met een zorgbehoefte deelnemen aan activiteiten, maar vallen ze buiten de boot bij gebrek aan begeleiding en financiële middelen. Door de inzet van het bedrijfsleven, die in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en van teambuilding participeren, krijgen deze cliënten meer kansen om mee te doen en erbij te horen.
stichting goal
Onder minimale professionele begeleiding komt vrijdagmiddag een groep ouderen van TriviumMeulenbeltZorg naar De Twentse Boerin. Daar worden ze opgevangen door maar liefst 15 mensen van Haworth die hen een gehele middag in de watten zullen leggen. Onder andere door pannenkoeken voor hen te bakken, een ritje met de huifkar te maken en samen een fotoshoot met de koeien te doen. Kernwoorden zijn hierbij: hilariteit, gezelligheid, ontspanning, beleving en dankbaarheid. Oftewel een geweldig staaltje van “Twentse Noaberschap”.

Houd voor een sfeerimpressie de Facebookpagina’s van Stichting Goal en De Twentse Boerin in de gaten!