- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Burgemeester leest voor op Zwaluw

DSC_3936

Op de landelijke dag van de Duurzaamheid is vanmorgen het project Hofpower van start gegaan met een speciale voorleesochtend. De burgemeester, wethouders en raadsleden hebben vanmorgen 26 klassen bezocht op 16 basisscholen in de Hof van Twente. Zij lazen voor uit het boek “Daan helpt de aarde redden” van de schrijver Geneviéve Rousseau. Dit boek sluit aan bij zowel het thema van de Kinderboekenweek “Raar maar Waar” als bij het thema duurzaamheid. Bij Obs de Zwaluw kwam Burgemeester Ellen Nauta samen met de raadsleden Nel Hilbrink en André Pierik voorlezen in de groepen 0 tot en met 2.

DSC_3929Hofpower is een duurzaamheids-educatieproject opgezet door Zuiver Hof van Twente voor de basisscholen. Het thema van Hofpower is energiebesparing en techniek. Het doel van het educatieprogramma is kinderen spelenderwijs laten kennismaken met duurzaamheid.  Voor de diverse groepen op de basisscholen heeft Hofpower projecten opgezet waarbij de basisscholen zelf konden aangeven met welke projecten zij mee zouden willen doen. Voor de kleutergroepen is dat de voorleesochtend, de middenbouw kan een trui ontwerpen voor Warme Truiendag en de bovenbouw kan zich uitleven met het project: maak een duurzaam voertuig.

DSC_3931Daarnaast krijgt de bovenbouw van alle deelnemende scholen ook een Logboek en een Energiescan. De klassedienst houdt in het logboek wekelijks de meterstanden bij van verbruik van elektriciteit en gas op een poster en in een werkmap. Op deze manier hoopt Hofpower dat zowel de leerlingen als de het schoolteam inzicht krijgen in het energieverbruik op school en ook tips meeneemt naar huis. Alle basisscholen in Hof van Twente (ook de scholen die niet meedoen met HofPower) krijgen een gratis en vrijblijvende energiescan aangeboden. Hierin staat een analyse van het energiegebruik van de school, inclusief concrete tips voor verbetering.

DSC_3916