- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kinderboekenweek officieel van start

DSC_3900

De week van 7 tot 18 oktober staat in het teken van de Kinderboekenweek. Dit jaar hebben zij als thema “raar maar waar”. Een thema rondom de wetenschap. De komende weken worden er op alle scholen veel activiteiten georganiseerd die in het teken staan van de Kinderboekenweek. Maar natuurlijk ook bij de bibliotheek en bij boekhandel Prins. Wanneer je deze week namelijk een kinderboek koopt krijg je daar het kinderboekenweekgeschenk gratis bij, zolang de voorraad strekt. José Prins van Boekhandel Prins zal alle Markelose scholen tijdens de Kinderboekenweek bezoeken om de kinderen de vele prachtige kinderboeken te laten zien.

DSC_3870Obs de Zwaluw vond de opening van de Kinderboekenweek reden genoeg om wetenschapster Madame Marie Curie uit het verleden, in haar speciale tijdmachine naar Markelo te laten komen tijdens de officiële start van de Kinderboekenweek. Nadat groep 8 met een dans op het liedje “raar maar waar” alle kinderen op het schoolplein warm had gekregen was het de beurt aan Madame Marie Curie om een kwis met alle kinderen te doen. De kinderen moesten door middel van een rood en een groen strookje aangeven of het antwoord van de wetenschapster waar of niet waar zou zijn. Na deze spannende quiz vertrok Madame Curie weer snel naar het verleden en was de opening van de Kinderboekenweek op Obs de Zwaluw een feit. Madame Marie Curie was een Pools-Frans schei- en natuurkundige. Zij was een pionier op het gebied van de radioactiviteit, ontving twee Nobelprijzen en ontdekte de elementen polonium en radium en leefde van 1867 – 1934.

DSC03156Ook op de Brookschole werd vanmorgen aandacht geschonken aan de opening van de Kinderboekenweek. Hier waren alle leerlingen om 8.30  op school in zwart/witte kleding. Dit had natuurlijk allemaal te maken met de kinderboekenweek. Deze heeft als thema ‘raar maar waar’. Op het plein ontdekten zij al iets ‘raars’. Meester Quinten was een professor en had zich toch iets anders gekleed dan normaal. Groep 1/2 ging naar binnen en zag dat juf Janni een laborant was geworden. Juf Suzanne was gekleed als natuurwetenschapper, korte broek en een grote rugtas op. In de zaal werd het feest geopend door meester Maarten, hij was een weerman en voorspelde dat het heel hard ging regenen. Het zonnetje scheen buiten. Na het zingen van het lied werden er binnen 2 proefjes gedaan en buiten 2. Binnen ging het over het opblazen van een ballon met behulp van schoonmaakazijn en zout en over het ontkurken van een fles met citroensap, water en zuiveringszout. Erg spectaculair. Buiten werd er een plasticzakje opgeblazen en was er een heuse cola douche (cola light met mentos). Met het aanbieden van diverse boeken en nog een keer het liedje zingen werd ook hier het programma afgesloten.

DSC03195