- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Verspreiding verpakkingencontainer

12079256_681890141910814_763835827454901243_nIn de komende twee weken zal de nieuwe verpakkingencontainer in Markelo worden verspreid. De verzamel plasticzakken zullen verdwijnen en plaats maken voor een grote grijze container met opvallende oranje deksel. Vanaf week 45 zal Twente Milieu de container één maal per twee weken huis aan huis komen legen. Voor de actuele ophaaldata kunt u kijken op de website van Twente Milieu. 

Ieder huishouden krijgt standaard een verpakkingencontainer van 240 liter. Deze container met oranje deksel is voor de inzameling van verpakkingen (plastic, drankenkartons en blik). Daarnaast kunt u ook nog steeds de verpakkingen zelf wegbrengen naar het milieuplein achter de Plusmarkt.

In Hof van Twente wordt al veel afval gescheiden en dat is goed, want afval is een belangrijke grondstof voor nieuwe materialen. Vandaar dat de gemeenteraad heeft besloten om samen met Twente Milieu in de gemeente Hof van Twente verpakkingencontainers in te gaan voeren. Hiermee wordt een begin gemaakt met de invoering van de nieuwe afvalvisie. De invoering van Diftar is daar een belangrijk onderdeel van. Diftar is een systeem waarbij u minder betaalt als u minder vaak uw (grijze) afvalcontainer aan de straat zet. Diftar zal worden ingevoerd op 1 januari 2017.