SC Markelo wint in Buurse

scmarkelo2709

Sportclub Markelo heeft de derde overwinning op rij te pakken. Na de eerdere winstpartijen tegen Neede en LSV, werd vandaag met 0-3 gewonnen van Buurse. Op het ‘stuiterkunstgras’ in Buurse waren beide ploegen de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. De Markelose spelers waren voetballend beter, maar de thuisploeg zette daar een gezond portie werklust tegenover. Toch was het SC Markelo dat in de 15e minuut op voorsprong kwam. Een voorzet van Landeweerd werd door Bart Klumpers tegendraads binnengekopt (0-1).

In de tweede helft hadden de Markeloers de wedstrijd beter onder controle en door een doelpunt van Ferdi Pinkert, kwam SC Markelo in de 57e minuut zelfs op 0-2. De keeper van de thuisploeg kon nog maar net redding brengen op een schot van Lars Brinckate, maar in de rebound wist Pinkert toch te scoren. Buurse probeerde daarna nog terug te komen in de wedstrijd en Markelo had geluk dat de scheidsrechter 2 overtredingen van Ton Jansen. slechts één keer met geel bestrafte. In de 69e minuut werd uiteindelijk de wedstrijd definitief beslist, door andermaal een doelpunt van Pinkert, na een fraaie voorzet van Martijn Rensen. Door de 0-3 overwinning blijven de Markeloers bovenaan staan in de 4e klasse B. Volgende week wacht wederom een uitduel, met Enschedese Boys als tegenstander.