SC Markelo wint van LSV

Sportclub Markelo heeft zijn tweede overwinning op rij behaald. Na de winst van vorige week in en tegen Neede, werd vandaag in eigen huis met 3-1 gewonnen van LSV. Met name in de eerste helft waren de Markeloers de meerdere van de opponent uit Lonneker, mede geholpen door een vroeg doelpunt van Steven Bloemen in de derde minuut (1-0). De Markeloers waren feller, wonnen de meeste duels en het wachten was op een tweede Markelose treffer. Maar uit het niets viel de gelijkmaker voor LSV. Een vrije trap werd door Bram Blokhuis prachtig binnen geschoten (1-1). Toch bleven de Markeloers de druk houden op de tegenstander uit Lonneker en een paar minuten na de gelijkmaker was er dan ook een nieuwe voorsprong voor SC Markelo. Vanuit een hoekschop kopte Jorrit Klein Braskamp de bal keihard tegen de touwen en met de 2-1 op het bord werd door beide ploegen de kleedkamper opgezocht.

20150921_markelo1

In de tweede helft was het LSV dat beter uit de kleedkamer kwam en Markelo doelman Martijn van der Sluis moest een aantal keren handelend optreden. Toch kregen ook de Markeloers kansen en in de 54e minuut legde de scheidsrechter de bal op de stip na een handsbal in het strafschopgebied van LSV. Een klusje voor Edwin Landeweerd die de doelman van LSV vervolgens kansloos liet (3-1). Met de marge van twee leek de buit binnen te zijn, maar toch was LSV nog een aantal keren dicht bij een tweede treffer. Ook de Markeloers hadden nog meer treffers kunnen maken, maar in de resterende gedeelte van de tweede helft kwam er geen verandering meer in de stand. Door de overwinning van vandaag en de uitslagen op de andere velden, is SC Markelo de nieuwe koploper geworden  in de vierde klasse B. Volgende week gaat de ploeg van trainer Anne de Jong op bezoek naar Buurse.