- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Open dag Snorrewind

20140419 snorrewindJaarlijks houdt manege Snorrewind een Open Dag. Dit jaar staat deze gepland voor zaterdag 19 september. Hoewel iedereen het hele jaar door welkom is om te komen kijken, zullen er op de open dag diverse demonstraties gegeven worden. Van 9 tot 16 uur is er in de drie rijhallen vermaak voor alle paardensportliefhebbers. Naast dressuur- en springlessen zijn er om 10 en 14 uur onderlinge paard- en ponyvoetbalwedstrijden. Om 11.30 en 13 uur zal de carrouselgroep onder leiding van commandant Annemiek Scheperman demonstraties verzorgen. Bij carrouselrijden wordt in groepsverband synchroon figuren gereden. De groep heeft het in het verleden al mogen rijden op de Nederlandse Kampioenschappen. Geïnteresseerde ruiters kunnen meerijden op een paard van Snorrewind of met een eigen paard. Van 12 tot 14 uur zullen ook de ruiters van de SPG (Stichting Paardrijden Gehandicapten) aan het lessen zijn. Om 13.30 uur zullen de instructeurs van Snorrewind zelf een presentatie te paard verzorgen. In deze les zal het rij systeem van de manege toegelicht worden.

dolly buiten kar kidsDe lessen van Snorrewind worden volgens een wekelijks wisselend lesthema  gebracht, met thema’s van spel tot springen. Deze lesthema’s hebben altijd tot doel dat de ruiters een betere balans, houding en zit  krijgen en spelenderwijs de rijkunst steeds beter zullen gaan beheersen. Daarnaast wordt er gereden volgens het vier fasen systeem, om de paarden  tijdens de les dressuurmatig soepel en met de juiste bespiering te laten lopen. Wilt u meer van het gehele bedrijf en de groepsaccommodatie bekijken? Dat kan de hele dag op eigen houtje, maar om 10 en 15 uur geeft eigenaar Rikus Bronsvoort rondleidingen, die hij op eigen wijze humoristisch en vol informatie en achtergrondverhalen zal verzorgen.

Om 10 en 14.30 uur zal instructrice Dienke Bakhuis voor alle geïnteresseerden invlecht- en toiletteer les geven. Manege Snorrewind heeft een eigen ruiterfitzaal voor alle ruiters en geeft meerdere keren per jaar cursussen Ruiterfit. Door trainingen in de fitnessruimte en bij diverse andere samenwerkende sportverenigingen wordt gewerkt aan o.a. conditie, spieropbouw, fitheid, soepelheid en balans, wat weer ten goede komt aan  de prestaties van de ruiters te paard. Ook recreatieruiters hebben hier veel baat bij.

Tijdens de open dag geeft Erna Bronsvoort om 10 uur een Ruiterfitclinic, waar iedereen aan mee kan doen. Op deze dag zal voor de jongsten onze minipony Dolly met haar menkarretje klaarstaan voor een ritje. Wanneer u mee wilt doen met de carrousel les, de toiletteer les of de Ruiterfit, dan moet u zich vooraf opgeven via de mail. De Open Dag is gratis en vrij toegankelijk en u kunt zich ter plekke aansluiten bij de rondleidingen. U bent van harte welkom op de Open Dag van 9 tot 16 uur bij Manege Snorrewind.