- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Fissa in de kerk?

frank_bussinkIk las deze week dat het slecht gaat met de Martinuskerk in Markelo. Er zijn aanvullende inkomsten nodig om te voorkomen dat op een dag het bordje ‘Te Koop’ op de deuren van de kerk wordt geplakt. Bezoekers van Maarkelsnieuws werd gevraagd om met creatieve ideeën te komen om ervoor te zorgen dat de kerk niet verdwijnt. Nou, ik draag mijn steentje bij.

Laat ik vooropstellen dat ik niet gelovig ben. Er zijn heel veel mensen die wel geloven en dat respecteer ik. Ongetwijfeld zal er ‘meer’ zijn, maar dat alles wat we doen van bovenaf geregisseerd wordt, lijkt me sterk. Ik ben niet de enige die zo denkt, want steeds minder (jonge) mensen gaan naar de kerk. Alleen bij begrafenissen en huwelijken wordt gebruik van de kerk gemaakt.

Maar goed, de Martinuskerk is vanwege de teruglopende bezoekersaantallen op zoek naar aanvullende inkomsten om haar toekomst veilig te stellen. Genoeg dingen die we in de kerk kunnen organiseren. Wat dacht u van de volgende ‘Klucht in de Openlucht’ rondom en deels in de kerk? Of een culinair evenement georganiseerd door de verschillende horeca in Markelo. Stel de kerk beschikbaar voor netwerkmiddagen. Ik noem maar wat. En ik weet niet hoe stevig de glas-in-loodramen zijn, maar is een feestje georganiseerd door de heren van Fissa geen goed idee? De jongere generatie moet toch weer een reden hebben om naar de kerk te gaan.

Het zijn maar zo wat gekke ideeën hoor. Want ondanks dat ik geen kerkganger ben, zou ik het heel jammer vinden als de kerk uit het straatbeeld verdwijnt. Jij toch ook?