SC Markelo in laatste seconde naast GFC

Sportclub Markelo heeft in zijn eerste optreden in de vierde klasse B, met 1-1 gelijkgespeeld tegen GFC. Edwin landeweerd scoorde in de laatste seconde van de wedstrijd, onder toeziende ogen van vele toeschouwers,  de gelijkmaker namens de Markeloers. Daarmee kreeg deze derby een eindstand die dit duel verdiende. GFC was in de eerste helft de bovenliggende partij, terwijl SC Markelo op basis van de tweede helft, recht had op één punt. Sportclub Markelo moest voor aanvang het duel Bas Schreurs wegen een vakantie missen en een andere belangrijke kracht, Edwin Landeweerd begon op de bank. Het ontbreken van beide spelers deed zich in de eerste helft gelden. Het ontbrak de Markeloers aan dreiging en diepgang in het spel. GFC was de ploeg die het duel dicteerde, maar echte grote kansen bleven uit. Een fout van Rutger Wissink in de 36e minuut, was uiteindelijk de directe aanleiding voor de 0-1 voorsprong van GFC. Lex Ditzel anticipeerde goed op een foutieve pas van de Markelose verdediger vlak voor het eigen doel en beheerst passeerde de Goorse aanvaller doelman Martijn van de Sluis. De 0-1 op het bord was tevens de ruststand.

SONY DSC

In de tweede helft bracht trainer Anne de Jong dan toch Edwin landeweerd, maar zeker in het eerste gedeelte bleef GFC moeiteloos overeind. Sportclub Markelo moest risico’s gaan nemen en middenvelder Steven Bloemen werd naast Bjorn Groot Roesink in de spits gepositioneerd. De druk van de Markeloers nam toe, maar echte grote mogelijkheden vielen nog steeds niet te noteren. In de 85e minuut was het Ton Jansen die met een soort van omhaal de lat raakte en niet veel later kopte Landeweerd net naast het doel. GFC leek de driepunter over de streep te gaan trekken, maar ver in blessuretijd kwam de bal bij toeval nog één keer voor de voeten van Landeweerd. Met een harde schuiver passeerde hij vervolgens de doelman van GFC en zo kreeg deze wedstrijd voor de Markeloers toch nog een prachtige climax.