- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Politie waarschuwt voor fietsendiefstal

politieauto1Afgelopen week zijn er bij de politie 6 fietsendiefstallen in Markelo gemeld. Eén van de fietsen is zelfs uit een schuur ontvreemd. In twee gevallen ging het om diefstal van een E-bike. Waar het eerder op de treinstations in Delden en Goor vaak raak was is het aantal fietsendiefstallen in Markelo dusdanig hoog dat de politie een extra waarschuwing wil geven aan de inwoners van Markelo. Met een aantal maatregelen kan het de fietsendief al lastiger worden gemaakt om de fiets mee te nemen.

Om de fiets minder aantrekkelijk te maken om mee te nemen kun je je fiets laten voorzien van een diefstalpreventiechip of het frame laten graveren. Zorg ervoor dat je de fiets overal op slot zet – ook binnen – bij voorkeur met een extra slot die het frame met een vast voorwerp, dat dieven niet kunnen verplaatsen, vastmaakt.

Bij aangifte is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie over de fiets aan de politie te geven. Door het invullen van de zogenaamde fietsregistratiekaart (download) en deze goed te bewaren kun je de gegevens van de fiets later eenvoudig doorgeven.