- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Gemeente start dit najaar met ruimen graven

20140630 begraafplaats

20140630 begraafplaatsHet werd vorig jaar al aangekondigd. De gemeente Hof van Twente zal dit najaar daadwerkelijk starten met het ruimen van 120 tot 130 oude graven op de Algemene Begraafplaats in Markelo. Het gaat om vak F, deze graven zijn rond 1930 uitgegeven. De gemeente heeft het afgelopen jaar geprobeerd te achterhalen of er nog rechthebbenden zijn op deze graven, wat bij een aantal het geval was. Hierbij is door de gemeente contact opgenomen met de nabestaanden. De werkzaamheden op de begraafplaats zouden in de zomer van 2016 gereed moeten zijn.

De gemeente biedt rechthebbenden die zich hebben gemeld de gelegenheid voor herbegraving, waarbij plaatsing van een (nieuw) grafmonument door de rechthebbende zelf zal moeten worden geregeld. De stoffelijke resten van de geruimde graven zullen worden herbegraven in een verzamelgraf. Bij dit graf komt een gedenkteken met de namen, geboortedata en overlijdensdata van de geruimde graven indien nabestaanden daarvoor toestemming hebben gegeven.

Het deel waar de graven worden geruimd zal tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk zijn voor bezoekers. De gemeente zal proberen de overlast te beperken, tijdens begrafenissen zullen de werkzaamheden worden stilgelegd.