- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelo bedankt!

Henk Bussink 2015Markelo kijkt tevreden terug op een heel mooi Dorpsfeest weekend.

Het begon al bij de seniorenmiddag. Woensdagmiddag, in de zaal bij De Haverkamp moesten stoelen bijgeplaatst worden. In een volle zaal hebben we kunnen genieten van het Markelo`s koor NooTzaak, Jan Henk Berendsen en de Ebbekinka`s. Een mix van humor, Nederlands- en Duitstalige muziek.

De biljartfinale, traditioneel op donderdagavond, vond plaats bij Dieka van de Kruusweg. Veel Markeloërs hebben hier kunnen genieten van spannende finales met als hoogtepunt de finale bij de mannen. Deze ging tussen Berry Nijland en Henri Beumer. Henri won de partij met maar 1 carambole verschil.

Op vrijdagmiddag hebben we de aftrap gegeven van het feest in de tent. DaWeekNie, een Markelose gelegenheidsband, zorgde voor veel gezelligheid in de tent. Voor veel Markeloërs horen de aftrap van het feest in de tent en Markelose muzikanten bij elkaar. Met de band Hike ging het daarna nog door tot in de kleine uren.

Zaterdagmorgen was de tent even voor de kinderen. Simone en Maureen vermaakten de kinderen prima door samen met de kinderen een wedstrijd te houden. De kinderochtend is druk bezocht en de ouders, opa`s en oma`s hebben onder het genot van een kopje koffie even heerlijk bij kunnen kletsen.

Op zaterdagmorgen staat ook het vogelschieten op de agenda. Johan Bargeman werd al vroeg op de ochtend van huis opgehaald door de vogelschietcommissie en “De Grösmeijers”. Het was een erg gezellig begin van de dag. Johan moest de titel later op de dag overdragen aan Ramon Morsink. Na de huldiging in de tent werd het Dorpsfeest voortgezet met de Palemiger Spatzen. Dit resulteerde in een hele gezellige middag.

Tijdens het Frühschoppen op zondagmorgen werden bekende en minder bekende Markeloërs  in de spotlights gezet. De twee duo`s, Gerdien Jansen met Willian Potman en Jan Bekkernens met Gerrit Borghuis  verzorgden op geheel eigen wijze hun conferences. Dit zorgde voor een afwisselend programma dat muzikaal werd begeleid door  “De Grösmeijers” met zang van Gerrit Welmer en André Brinkers.

Ook hebben we zondagmiddag weer kunnen genieten van een geweldige optocht. Mede door de mooie weersomstandigheden was het publiek weer massaal naar Markelo gekomen.

De prijsuitreiking van de optocht vindt plaats in de tent, het was De Esch die met de eerste prijs van de jury naar huis ging. De Perfect Showband zorgde weer voor een onvergetelijke avond, volop feest en gezelligheid. Een feest zoals een feest hoort te zijn.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend, waarin samenhorigheid hoog in het vaandel stond.

Markelo, nogmaals bedankt voor dit geweldige weekend.

Namens het Dagelijks Bestuur Stichting Dorpsfeest Markelo,

Henk Bussink