- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Nieuwe wijkagent Markelo

wijkagen_maarten_vollenbroeVanmiddag vond op het politiebureau in Goor de presentatie van de wijkagenten het gewijzigde wijkteam Hof van Twente plaats. Zo heeft Markelo een nieuwe wijkagent. Maarten Vollenbroek coördineert als wijkagent de politiezorg in Markelo en Diepenheim. Vollenbroek keert na 10 jaar werkzaam te zijn bij de Amsterdamse politie terug naar zijn Twentse roots. Komend weekend zal hij tijdens het Dorpfeest ook rondlopen in Markelo. Na afloop van de presentatie gaf een van de wijkagenten aan dat het politiewerk in Hof van Twente niet gemakkelijker is dan in een grote stad. In de stad krijgt de wijkagent veelal eerder informatie over problemen, op het platteland komt deze informatie soms later binnen.

De wijkagenten benadrukken dat het belangrijk is dat informatie uit de buurt snel bekend wordt bij de wijkagent. Wijkagenten onderhouden contacten met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden en wie dit gaat doen.

De wijkagenten krijgen, indien nodig, hulp van andere gespecialiseerde politiediensten. In samenwerking met andere politiecollega’s werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw woonomgeving.