- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Laatste repetities Dagbook van ButeJan

Butejan klucht Deze week wordende de laatste repetities gehouden voor de tweede editie van de Klucht in de Openlucht. Volgende week staat de Generale repetitie gepland van het door Gert Jan Oplaat zelf-geschreven verhaal met als titel “Dagbook van ButeJan”. Bekende toneelspelers van het Openluchtspel de Kösterskoele maar ook van diverse toneel- en revuegezelschappen spelen mee in de plattelandsklucht die zich zal afspelen op diverse locaties rondom de Molen van Buursink.

Het verhaal speelt zich af in 1948, net na de oorlog. Bij de Molen Buursink probeert men in deze zware tijden nog wat bij te verdienen met illegaal foezel stoken. De hele Molenaarsfamilie Mellmoes helpt mee en zit in het complot. Tegenover de molen woont een zeer geliefde huisarts Kareljan Lipperkerke en zijn, door iedereen gehate, vrouw Adelheid. Adelheid komt uit Duitsland en heeft het hoog in de bol. Heinz, haar broer is net als zij en is een vervelende opsporingsambtenaar. De zoon van Adelheid, 11938164_10153682808778319_210375024_nGijsbert is tot over zijn oren verliefd op Moll’n Marieke. Dit aangevuld met karakters als ButeJan, de vrijgezelle knecht, de undercover boer Schupp’n Derk. En niet te vergeten de dorstige dominee Rozenbottel en de Canadese bevrijder en lover van Trees. Het belooft een hilarisch stuk te worden waarbij de afsluiter zich weer zal afspelen bij Zalencentrum De Haverkamp.

Kaarten voor deze Klucht in de Openlucht zijn te verkrijgen bij de Molen van Buursink (dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 -12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur) of te bestellen per mail.