- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

WPM-Team doet gooi naar WK-titel

WPM Pullen

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus vindt op het TT Circuit van Assen de Motocross Grand Prix van Nederland plaats. Dit is een officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross, sinds 1957 het belangrijkste off-road motorkampioenschap ter wereld. Markeloër André Pullen van het WPM KTM Team gaat via Darryll King, afkomstig uit Nieuw Zeeland, proberen de WK-titel bij de motocross veterans te behalen.

Darryll King, tweevoudig vicewereldkampioen in de toenmalige 500cc en veelvoudig Nieuw Zeelands en Australisch kampioen, zal in de GP van Assen bij de Vets een gooi doen naar winst op een WPM KTM-motor. Ook bij de veteranen is King nog niet afgeschreven want hij wist de titel twee jaar geleden al eens in de wacht te slepen en werd vorig jaar in Zweden tweede. De link naar André Pullen, eigenaar van WPM is korter dan men denkt. Al zit Darryll de laatste jaren op een blauwe motor, toch is hij geen onbekende voor het WPM-team. Damien King, de jongere broer van Darryll, kon immers in zijn WK-campagnes van 2001 en 2002 steeds op de nodige steun van WPM rekenen. De link was dus snel gelegd en na kort overleg met KTM Nederland en het WPM-team kwam er duidelijkheid. Darryll King zal in Assen van start gaan met de gloednieuwe 2016 KTM 450 SX-F.

Dat Darryll in de welbekende outfit van WPM actief zal zijn is ook het vermelden waard. Darryll King: “Het is mij een eer om voor André en zijn team te mogen meedingen naar de wereldtitel. Daarom zal ik vroeger afreizen naar Nederland om samen met hem de set-up en de nodige meters te maken alvorens we afreizen naar de GP-track. Ik ben al maanden bezig met deze wedstrijd en ben er meer dan klaar voor. Belangrijk punt is dat het voor elke rijder een totaal nieuwe omloop is, dus alles is mogelijk.”

Naast Darryll King bij de veteranen zal het WPM-team van het jonge aanstormende talent Marcel Conijn kunnen genieten. De nog maar 15-jarige Marcel, afkomstig van Terschelling, staat momenteel zelfs eerste in het Nederlands Kampioenschap 125cc en zal zijn huid duur verkopen tijdens het Europees Kampioenschap 125cc. Volgens het WPM-team is dit reden genoeg om de reis naar Assen te maken en het WPM-team aan te moedigen!

WPM Pullen 2