- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Open Monumentendagen 2015

open_monumenten_dagDe Open Monumentendagen 2015 vinden plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september. Het thema is “Kunst & Ambacht”. Het gemeentelijk comité Open Monumentendagen is creatief aan de slag gegaan met het thema en dit jaar viel Markelo de eer te beurt voor de opening. Door het vertonen van een film in de Molen van Buursink en een tentoonstelling van diverse werken van de Twentse kunstschilder Jan Broeze in het Beaufort wordt het programma feestelijk geopend. Aansluitend zullen deelnemende monumenten hun deuren openstellen voor het publiek.

Met dank aan de inzet van vele vrijwilligers is er dit jaar wederom een educatief en afwisselend programma samengesteld. Mocht u een monument bezitten en dit willen delen met de bezoekers van de Open Monumentendagen, dan kunt u hiervoor uw gegevens doorgeven aan VVV Hof van Twente via info@vvvhofvantwente.nl of telefonisch op 074-3766444. Op de site www.vvvhofvantwente.nl kunt u binnenkort het gehele programma bekijken.

In aansluiting op dit alles wordt voor de groepen 7 van de basisscholen in de Hof van Twente in de periode van 14 t/m 25 september het Open Monumentendagen Scholenproject georganiseerd. Hiervoor ontvangen alle scholen een uitnodiging.