- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

100 jaar

In de krant van 4 februari 1981 stond het volgende artikel: “Knokpartij bij Bills Bar in Markelo”
Bij Bill’s Bar in Markelo os zondagmorgen omstreeks 1 uur een massale vechtpartij ontstaan. Deze vechtpartij ontstond door het gedrag van een 29-jarige barbezoeker uit die stond te urineren in de tuin van een omwonende en de eigenaar van de tuin maakte enkele opmerkingen over zijn gedrag. De barbezoeker deelde daarop enkele klappen uit aan de eigenaar en trapte tegen diens auto. Er ontstond een schermutseling. Meerdere personen mengden zich in het gevecht. Doordat het handgemeen na het sluitingsuur liep het uit op een waar slagveld. De politie maakt proces-verbaal op en wist de gemoederen tot bedaren te brengen.

oudetoren

In de loop der jaren zijn de sluitingstijden van de horeca drastischs veranderd. Nu beginnen de “stappers” zich na 10 uur ’s avonds klaar te maken om een of ander etablissement te bezoeken en keren tegen de morgenstond weer huiswaarts. Uiteraard kan dit weleens gepaard gaan met wat baldadigheid.

Terug kijkend in het verleden zien wij dat er in 100 jaar niet zoveel veranderd is. De stappers van toen zullen ook wel niet de braafheid zelve zijn geweest want in 1881 heeft het gemeentebestuur een verordening uitgevaardigd betreffende de sluitingstijd van horecagelegenheden.