- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Doors Wide Open ook in Markelo

dwoVandaag opent de Stichting Doors Wide Open een tweede winkel in Hof van Twente. Als shop-in-shop opent de stichting een winkel in woondecoraties en cadeauartikelen in bloemenwinkel Jasmijn. Robin Vermaat van Jasmijn wil zich volledig richten op de verkoop van bloemen en planten en heeft Doors Wide Open een ruimte in het pand aangeboden. In de winkel is een ruim assortiment woondecoraties en cadeauartikelen te vinden. Ook werkt men samen met de dagbesteding van Aveleijn, waar artikelen voor de winkel worden gemaakt.

Doors Wide Open opende in januari een winkel in Goor en biedt onder meer met de inkomsten uit deze winkel steun aan gezinnen in Hof van Twente die in stille armoede leven. Zo worden momenteel 12 gezinnen in Hof van Twente voorzien van een voedselpakket en/of krijgen ze intensieve begeleiding om problemen aan te pakken richting een betere toekomst. Meer gezinnen helpen lukt met alleen de Goorse winkel niet. Met de vestiging in Markelo verwacht de stichting 10 extra gezinnen te kunnen helpen.

Naast de winkel genereert de stichting ook inkomsten uit een boodschappenservice voor ouderen en hulpbehoevenden, vervoer voor donateurs binnen de gemeente en giften van donateurs en sponsoren. Door een aankoop in de winkel of gebruik te maken van de andere diensten die door de stichting worden aangeboden wordt direct de hulpverlening voor de gezinnen die in armoede leven gesteund.

De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers en kan door de snelle groei nog wel enkele vrijwilligers erbij gebruiken voor diverse onderdelen. Deze kunnen zich aanmelden per mail naar info@doorswideopen.nl.