- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Buurtwacht op platteland

frank_bussinkHet is voor agrarische ondernemers tegenwoordig lastig genoeg om het hoofd boven water te houden. De lage melk- en varkensprijzen maakt het voor de agrariërs niet gemakkelijk. Als er dan ook nog eens werktuigen en gereedschappen uit de schuren worden gejat, is de maat al snel een keer vol. Tijd voor maatregelen! 
Afgelopen dinsdagavond zag ik rond een uurtje of tien een kleine vrachtwagen met een Oost-Europees kenteken heel langzaam over de Roosdomsweg rijden. Nu is dat normaal gesproken al verdacht, maar met de inbraken van de afgelopen weken in het achterhoofd, heb ik toch maar even de politie gewaarschuwd.


In sommige steden en dorpen wordt al gewerkt met een buurtwacht. Ik heb geen idee of het in Markelo al gebeurt, maar een gek idee is het zeker niet. Steeds vaker lees ik, onder andere op de website van Maarkelsnieuws, dat er weer een inbraak is gepleegd. Soms zelfs op klaarlichte dag. Het idee dat een vreemde, zonder dat je het weet, in je huis is geweest geeft toch een bizar gevoel?

Het ons-kent-ons-gehalte in Markelo is behoorlijk groot en een vreemde eend in de bijt valt direct op, zeker in het buitengebied. En waarom zouden Markeloërs elkaar niet helpen om het dievengilde een halt toe te roepen?