- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Wie veel reist kan veel verhalen

gertja_onsproatHoi Anne, ik weet nog dat mijn oma, jouw overgrootmoeder, dat altijd zei. Hier bedoelde ze mee dat je niet altijd hoeft te reizen. Maar dat als je actief bent in de samenleving, je ook van alles meemaakt en dus ook veel kunt vertellen. Nu we dit schrijven zijn we letterlijk aan het reizen, jij en ik. Gisteren heb je een sprong van de berg gemaakt met een parachute, paragliden heet dat. Van meer dan 2 kilometer hoogte landde je na een uurtje veilig in het dal van Oetz in Tirol. Pfffff…. best wel spannend toch? In ieder geval wel voor papa. Maar vandaag sloeg echter alles, je wilde bungeejumpen…. Aan een elastieken koord van een brug, 94 meter naar beneden.

Ik weet dat je sportief bent en graag het sportieve avontuur opzoekt, maar wat is er nu aan om met een bonzend hart in je keel van een brug te springen en maar hopen dat het elastiek niet te lang is. Dit terwijl de rest er met hun telefoontjes in de aanslag erbij staat te filmen en te fotograferen want Facebook moet natuurlijk gevuld worden. Je overgrootmoeder zou nu wel zeggen: “Wie veel reist, kan veel op vees-boek (Facebook) zetten”. In ieder geval heb ik nu nog een verhoogde hartslag ondanks dat je “jodelend” met een brede lach op je gezicht naar beneden dook.

Hey Anne, we reizen en kunnen dus veel verhalen. In onze eerste column hebben we het idee van Markelo “Napoleondorp” voorgesteld. Wat een reacties en enthousiasme, zelfs een Facebooksite werd er gemaakt. Maar ja ……. Het is weer net als altijd …..… Je moet het wel doen. Niemand pakte de handschoen op en voerde het uit. Ook de ondernemersvereniging niet, die zijn bezig met het plein en ledenbehoud naar ik heb gehoord. Jammer, weer een gemiste kans.

Maar nu hebben jij en ik toch iets gezien wat voor Markelo mega veel kansen schept voor de toekomst, www.area47.at. Het zou mooi zijn als onze lezers en ook vooral ondernemers en investeerders op deze site zouden kijken. Dit zou een fantastische trekker kunnen zijn voor de toekomst voor Markelo. Een water-areapark zou kunnen worden aangelegd op een deel van de Domelaar. Anne, jij bent er afgelopen week een middag geweest, hoe zie jij dit?
De Domelaar krijgt dan een economische invulling wat zorgt voor een enorme impuls voor de Markelose samenleving. Vele tientallen tot honderden extra banen. Het toerisme bloeit op en het zorgt ervoor dat Markelo een regionale verblijfsrecreatiefunctie krijgt. Als jij ook zo enthousiast bent dan wordt het tijd voor het maken van een echt plan voordat de gemeente besluit dat de Domelaar in de toekomst een veredelde vlindertuin voor een paar wereldverbeterende wandelaars wordt, die hun eigen gesmeerde biobroodje meenemen en geen economische bijdrage aan Markelo leveren.
www.area47.at ,de kans voor Markelo?????
anne_onsproatHoi pap,

Nu ik dit schrijf zijn we weer terug op Nederlandse bodem. De activiteiten zoals paragliden, bungeejumpen en rodelen kan ik weer afstrepen van mijn bucketlist! Enorm gaaf om te doen vooral voor de adrenalinejunkies onder ons.
Nu we het over een bucketlist hebben, Dominique van Doorn (werkt bij Plus Blankhorst) heeft ook iets gedaan om van z’n bucketlist af te strepen: ‘’Ride to Venice”. Hij is gewoon in zijn eentje van Salzburg naar Venetië gefietst om geld op te halen voor het KWF, echt knap. Daarvoor had hij ook al dingen georganiseerd voor dat goede doel. Ik heb daar eigenlijk nog een klein deel aan bijgedragen. Samen met mijn collega van De Sportschool, hebben we een vier uur durende spinningmarathon geleid. Het bedrag wat hij uiteindelijk heeft opgehaald is € 2.746,35. Ik vind dit echt top.

En ja dat plein, in de vorige column vroeg ik me dat ook al af …… Of ze al verder zijn met die tekeningetjes. Ik heb gehoord dat ze er een muziekkoepel op willen zetten? Dat is toch zo’n ding dat in andere plaatsen wordt afgebroken omdat het nooit gebruikt wordt. En hoezo behoud van leden bij de ondernemersvereniging, peren ze hem?

Ik heb me de afgelopen week enorm vermaakt in het waterpark Area47. Niet alleen een grasveld om te liggen, maar allerlei gave dingen die je daar kunt doen zoals met een sleetje van een skispringschans afgaan en gelanceerd worden in het water en nog veel meer van dit soort dingen. Het zou supervet zijn zo’n park. En de Domelaar ligt toch nog te wachten op een bestemming, dus waarom niet. Dit zal zeker meer mensen naar Markelo brengen. Liever dit park, dan een vlindertuin. Maar voor mij geldt hoe meer actie hoe beter!
Door tijdgebrek een wat kortere column van mij deze keer want ik reis nog even door naar Mallorca.

Groetjes,
Anne