- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Start nieuwe seizoen Sportclub Markelo

Vanavond zijn de trainingen van de selectie van Sportclub Markelo begonnen, onder leiding van de nieuwe trainer Anne de Jong (eerste elftal) en Hans Voskamp (tweede elftal). De selectie was bijna voltallig aanwezig op de eerste training. Dit seizoen kan het eerste elftal geen beroep meer doen op Jeroen Bouwmeester (zware blessure) en Maarten Bomans (gaat naar tweede elftal). Voor deze twee spelers zal er op 22 augustus vanaf 15.00 uur een afscheidswedstrijd worden gespeeld. Er werd vanavond getraind op het nieuwe hoofdveld, dat in de afgelopen weken is voorzien van kunstgras. 

IMG_4811

Het programma voor de komende weken staat inmiddels vast. Op dinsdag 11 augustus staat de eerste oefenwedstrijd op het programma, thuis om 20.15 uur tegen ASV Aadorp. Op 14 augustus doet het elftal mee aan het Hoftoernooi te Bentelo en op 16 augustus uit naar Eibergen (oefenwedstrijd). Op 18 augustus is de eerste bekerwedstrijd, thuis om 20.15 uur tegen Hoeve Vooruit.  Daarna spelen de zwart-witten nog een oefenwedstrijd tegen Witkampers op 23 augustus en een bekerwedstrijd op 25 augustus, uit tegen BSC Unisson. De laatste bekerwedstrijd wordt gespeeld tegen Holten.

anne-de-jong_borne-604x300Anne de Jong heeft tot nu toe geen wedstrijden van Sportclub gezien en kan zo volledig blanco aan het seizoen beginnen. Na zes jaar trainer te zijn geweest bij bvv Borne, was De Jong toe aan een nieuwe uitdaging. Hij kiest bewust voor een dorpsclub, waar betrokkenheid bij de vereniging hoog in het vaandel staat. Het liefst is hij meerdere seizoenen bij eenzelfde club actief.  Uitspraken over resultaten doet hij echter nog niet, daar is het nog te vroeg voor. Zijn ambitie is om jongens beter te maken en een goede sfeer te creëren, dan komt de rest vanzelf wel, aldus Anne.

Anne woont in Almelo, is getrouwd en heeft 2 zoons, van 13 en 15 jaar. In het dagelijks leven is hij afdelingshoofd in het huis van bewaring Karelskamp te Almelo. Op voetbalgebied heeft hij als keeper op hoog niveau gespeeld, onder andere 7 jaar bij zaterdag hoofdklasser ACV Assen, 6 jaar bij eersteklasser Den Ham en 1 jaar bij Excelsior Rijssen in de hoofdklasse.