Mickey Slotman tweede in Genk

DSC_0407

Afgelopen weekend behaalde Mickey Slotman een tweede plek in de vijfde kartrace van GK4 in Genk. Nadat de eerste trainingsdag perfect verlopen was sloeg vrijdag het noodlot toe. De motor ging kapot. Na een dag sleutelen door de vader van Mickey zat alles op vrijdagavond weer op zijn plek en kon de motor zaterdag worden ingereden en goed worden afgesteld. De race op zondag begon met de kwalificatie, hier zette Mickey een mooie vijfde tijd neer. In race 1 maakte hij in de eerste bocht al twee plaatsen goed en wist uiteindelijk in de tiende ronde de koppositie te pakken en gaf dit niet meer uit handen. In race twee startte Mickey vanaf koppositie maar werd vlak voor het einde ingehaald. Hij heeft nog geprobeerd om deze plek weer terug te pakken maar werd toen zodanig afgeremd dat hij niet voldoende snelheid meer had om de eerste plek te pakken.

In de derde race begon het hard te regenen. Mickey had niet echt kunnen trainen in de regen en achteraf bekeken koos het team voor de verkeerde afstelling. Het was niet mogelijk om grip te vinden en Mickey eindigde uiteindelijk race drie als 6e. Hierdoor ging hem de eindoverwinning net mis maar pakte hij wel weer een mooie 2e plek en de nodige punten voor het eindklassement. Na 5 wedstrijden achter elkaar op het podium te hebben gestaan, staat hij nu op een verdienstelijke 2e plek in het klassement.

De volgende race is 12 en 13 september in Emmen en voor iedereen gratis toegankelijk. Het kartteam van Mickey staat samen met 10 rijders in een grote tent waar iedereen welkom is om onder het genot van een hapje en een drankje de sfeer tijdens een raceweekend te beleven.