- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

De vlag kan weer uit!

maarkelsnieuws-dorpsfeestmarkelo-plaatsenvlag arkervaart-20150724mmhn (1)Misschien hebt u hem al trots zien wapperen vanaf de silo van ABZ in het centrum van Markelo. Traditioneel maakt het dagelijks bestuur van Dorpsfeest Markelo een afspraak met hun vaste aanspreekpunt, Gerrit Vedders. Op de afgesproken tijd werd vanmiddag dan ook de mega grote vlag door hun in de top gehesen. Voor veel Markeloërs, hét signaal om massaal de Dorpsfeestvlag uit de kast of de vakantiekoffer te pakken en ook thuis de gevel op te vrolijken met de prachtige frisse Dorpsfeestkleuren. Er kan weer gevlagd worden, graag zelfs. Nog 35 dagen te gaan voor het Dorpsfeest op vrijdagmiddag begint met de Trap ‘m an Party!


De Dorpsfeest vlaggen zijn weer te koop bij de bekende adressen, te weten: Plus Blankhorst en de Welkoop. Hopelijk zullen de komende weken steeds meer straten versierd worden. Zodat Markelo er eind deze maand echt feestelijk uitziet. Sinds een aantal jaren zijn er ook grote vlaggen met een afmeting van 1,50 m x 2,25 m te koop. Voor deze Dorpsfeestvlag is echter wel een vlaggenmast noodzakelijk. Uit ervaring is gebleken dat deze niet geschikt is voor een gevelstok. De prijs voor de standaard Dorpsfeestvlag bedraagt € 5,75, de grote Dorpsfeestvlag kost € 30,00.

IMG-20150724-WA0003Voorzitter van Dorpsfeest Markelo, Henk Bussink moest dit jaar verstek laten gaan. Hij liep zoals eerder gemeld de wandelvierdaagse in Nijmegen. Gelijkertijd met het hijsen van de vlag in Markelo poseerde Henk samen met dochter Mirna en nichtje Lieke de Bruijn in Nijmegen toch met de Dorpsfeestvlag.