- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Henkie en Jenneken Schreurs 60 jaar getrouwd

Schreurs 60Vandaag op de kop af 60 jaar geleden gaven Jan-Hendrik, beter bekend als Henkie, en Jenneken Schreurs elkaar het jawoord. Het bruidspaar werd vandaag met een bezoekje van burgemeester Nauta vereerd om hen persoonlijk te feliciteren en namens de gemeente een prachtig bloemstuk aan te bieden. Daarnaast hebben Henkie en Jenneken van het Koninklijk Huis schriftelijk felicitaties ontvangen voor hun diamanten huwelijk.

De 87-jarige bruidegom en bijna 85-jarige bruid verkeren allebei in goede gezondheid, Henkie is soms wat kortademig, maar verder hebben ze naar eigen zeggen geen reden tot klagen. Maar liefst bijna 70 jaar geleden ontmoetten zij elkaar bij Café Smit (nu: ’t Wapen van Markelo) bij een voorstelling van de Markelose toneelvereniging Bilderdijk. Het was liefde op ’t eerste gezicht. Gedanst werd er toentertijd onder andere bij De Zon in Goor, Jenneken vertelt dat ze daar soms zelfs lopend met haar vriendinnen naar toe ging aangezien ze direct na de oorlog niet over een fiets beschikte. De bruiloft vond 60 jaar geleden plaats bij Café Smit. “Er waren veel mensen en het was erg warm”, vertellen Henkie en Jenneken. De Pongersband was ingehuurd voor de muziek, een erg gewilde band in die tijd.

Henkie werkte vanaf zijn trouwen bij de gemeente, maar ze hadden ook een kleine boerderij, dus voordat hij naar z’n werk ging werden eerst de koeien gemolken. Jenneken werkte in Goor, onder andere bij mevrouw van Dugteren, zij had exclusief voor Jenneken de trouwjapon gemaakt. Samen kregen Henkie en Jenneken een zoon, Bennie, en een dochter, Gerda. Inmiddels hebben ze vier kleinkinderen en sinds acht maanden ook een achterkleindochter.
Henkie en Jenneken zijn beide nog steeds actief betrokken bij de buurt, zo doen ze o.a. aan het jaarlijkse jeu de boulestoernooi mee en speelt Jenneken regelmatig croquet bij de Markvogels.

Schreurs 60 (2)Afgelopen zaterdag vond het traditionele “mooi maken” door de buren plaats. En vanochtend om 7.00 uur werd het geheel afgemaakt door het plaatsen van twee grote poppen in de voortuin. Het bruidspaar werd vervolgens door de kinderen en kleinkinderen verrast met een gezamenlijk ontbijt. Ze kregen daarbij een mooi boeket van 60 witte rozen overhandigd. Vanmiddag wordt het 60-jarig huwelijksfeest gevierd bij Herberg De Pot. Het bruidspaar heeft er zin in, het belooft een gezellige middag te worden “waarbij de stropdas zeker nog losser gaat”, aldus de kwieke bruidegom!