- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Naamswijziging metaalbedrijf Pape

pape-vrachtwagenIn juni heeft het metaalconstructiebedrijf van de Markelose ondernemer Henk Pape een naamswijziging ondergaan. Het bedrijf dat in 1958 werd opgericht door Marinus Bosch als kleine smederij in het centrum van Almelo werd In 1996 door zijn zoon verplaatst naar de huidige plek op Bedrijvenpark Twente in Almelo. In 2007 nam Markeloër Pape het bedrijf over. Vervolgens werd de bedrijfsnaam veranderd in Pape-Bosch Metaalconstructie BV. Deze naam werd tot dit jaar in stand gehouden vanwege de binding met de oude klanten. Onlangs is de bedrijfsnaam gewijzigd in Pape-Metaal BV.

Voor de overname was Henk Pape 18 jaar werkzaam bij Nido in Holten. Bosch was destijds toeleverancier van Nido en op zoek naar een overnamekandidaat. Deze kans heeft Pape aangegrepen en sindsdien heeft de ondernemende Markeloër het metaalbedrijf met de tijd mee laten gaan.

Zo is er in de afgelopen jaren behoorlijk geïnvesteerd in het machinepark, waardoor men nog beter kan voldoen aan de wensen van de opdrachtgevers. Pape-Metaal BV is goed in maatwerk fabricage van uiteenlopende metalen constructies, waarbij het bedrijf is gespecialiseerd in staal en RVS. Henk Pape:  “Onze kracht is dat wij constructies op maat kunnen produceren. We zijn klaar voor elk type uitdaging als het maar van metaal is!”