- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Optochtwagens met een vrij onderwerp; Geef je nu nog op!

Zwaluw2014

De opgave van de vrije wagens voor de optocht tijdens het jaarlijkse Dorpsfeest komt altijd wat langzaam op gang. Maar de optochtcommissie weet dat er al diverse groepen bezig zijn met de creatie voor een optochtwagen. Daarbij is ook de nieuwe groep 8 van de basisschool “de Zwaluw”. Het is al jaren een traditie dat de kinderen meedoen met een vrije wagen aan de optocht. Het geld wat hiermee verdiend wordt, wordt gebruikt voor het jaarlijkse eindfeest van deze schoolverlaters. In het verleden werd er een wagen in één week opgebouwd. Onder het motto “meedoen is belangrijker dan winnen”. Maar de laatste jaren wordt er meer tijd besteed aan de creaties. Dit is dan ook in de uitslagen van de laatste jaren te zien. Vorig jaar was er een derde plaats en in 2013 was er zelfs een tweede plaats bij de vrije wagens van groep 8 van de Zwaluw. Dit jaar zijn de ouders op tijd begonnen met de bouwwerkzaamheden. “Deze zijn nagenoeg klaar” zegt Agnes Schippers. Als de opbouw klaar is, kunnen de kinderen meehelpen met schilderen en de verdere aankleding. De titel van de wagen is  “De Zwaluw toen en nu”. Dit sluit mooi aan bij de themawagens. Het is nog wel even doorwerken bij de familie van Coeverden aan de Stokkumerbroekweg.  

Voor de rest van Markelo geldt dan ook, twijfel niet langer en geef je nu nog op om een vrije wagen te bouwen. Het geeft veel plezier en het is eens wat anders dan TV kijken. Enthousiaste vriendenclubs, verenigingen, scholen, collega’s het maakt niet uit; iedereen, mits (het merendeel van) de deelnemers in Markelo woont, kan deelnemen met een vrije wagen aan de optocht van het Dorpsfeest. Ook dit jaar hoopt de optochtcommissie weer veel vrije wagens te kunnen begroeten, zodat deze samen met de themawagens van de buurten en de kinderoptocht weer gaan zorgen voor een grandioos festijn. Niet alleen de inwoners van Markelo maar ook bezoekers van heinde en verre zullen zeker weer van de kleurrijke en muzikale optocht in Markelo gaan genieten! Het thema voor de themawagens dit jaar is: “Markelo over tijd”. Er zullen dit jaar veel vreemde creaties te zien zijn. De vrije wagens zullen zeker daar een bijdrage aan leveren.
Meer informatie over de deelname aan de optocht met een vrije wagen is te verkrijgen bij de leden van de optochtcommissie. Op de website van Dorpsfeest Markelo lees je hier meer over, of je kunt contact opnemen door een mail te sturen.

Deelnameformulier                                                                       Het deelnameformulier die je kunt invullen en versturen,  is te vinden op de website van het Dorpsfeest Markelo.

Zwaluw2013