- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Zand erover ………….

joke_kottelenbergWie kent deze uitspraak niet! 

Bij ons op de boerderij is deze uitspraak letterlijk en figuurlijk van toepassing.

Het boerenerf opruimen, dat is soms een heel karwei. Dus vol goede moed beginnen de boer en ik eraan. Het begint als volgt: even het plastic opruimen, wat ligt onder het hout bij de paardenbak.
Maar dat even werd de hele middag. Eerst een stuk eruit trekken, toen nog een, nog een…….Dan maar met de shovel, met de hand is er geen beginnen aan.


Wat blijkt: er ligt veel plastic onder het zand. De nog lege kuilplaats ligt nu vol met plastic. Het werd vier dagen lang schoonvegen, opvouwen en opstapelen. Inmiddels is er een container besteld. Deze kwam natuurlijk net onder het melken. De boer met de shovel het kuilplastic in de container laden en ik maakte het melken af. Terwijl ik bezig was met de werkzaamheden schoot mij de titel van deze column in gedachten.

Het kuilplastic uit de jaren 80 werd allemaal in de grond gestort. Daar werd niet meer over gesproken. Natuurlijk moet je geen oude koeien uit de sloot halen. Maar echt praten met elkaar in plaats van over elkaar, dat doen wij te weinig, oftewel zand erover.

Fijne Zondag

Markelose Boerin