- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: FISSA????

gertja_onsproatHoi Anne, wat is FISSA eigenlijk? Ik hoor iedereen praten over 12 juli. Dan moeten we allemaal “shinen” bij de Haverkamp voor een enorm feest. Wat een turbotaal. Word ik nu ouder of wat is dit?
Ook op de Klabatsoe Weide worden “de dikste vetste hitjes” gedraaid. Ja die jongens ken ik nog wel, dát zijn mijn helden. Helden van de ether. Piraten die illegaal plaatjes draaien waar half Markelo dan weer naar luistert. Daar hoor je tenminste muziek die men in Hilversum niet wil draaien. Raar toch eigenlijk hè? We betalen flink belasting om al die dure dj’s van Radio 3 te kunnen betalen en dan weigeren ze muziek te draaien van Nederlandse bodem. Op een paar zwemelaars als Borsato en zo na. 

Anne begrijp ik het goed dat de Club Klabatsoe op 12 juli draait op de Klabatsoe Weide bij de Haverkamp? Als dat zo is dan moeten we er wel even naar toe. Ik heb eens even gegoogeld op FISSA. Ja dan raak ik toch wel enthousiast. Ik zie dat onze eigen “DJ Tiësto en Armin van Buuren”, Rick en Tijn, daar draaien. Dat zijn talentvolle jonge dj’s die het nog ver gaan schoppen, net als Mart Ganzevles en Blaine Rikhof. Jonge Maarkelse en Holtense dj’s die het gaan maken. Dat moeten we toch wel ondersteunen. Ik zag zelfs dat good old Bert van Losser van RTV Oost komt draaien.

We hebben nog een trots, de band Radio Days. Deze band begint flink door te breken. Mooi voor Maarkel. We zetten ons zelf goed op de kaart. Markelo is meer dan alleen maar folklore en een mooie omgeving. Maarkel Rocks…..
Ik zou zeggen laten we de vibes grooven en op 12 juli shinen met de hele mondo……Hey Anne, ben ik modern met deze facebook time uitspraken?

In ieder geval ga ik op 12 juli naar de Klabatsoe Weide. Leg het vinyl maar vast op de draaitafel………..: “Dromen van jou.… is zo mooi…. Kleine vrouw….. lalala… lalala…”.

anne_onsproatHa die pa,

Om je even bij te praten over FISSA en deze swaggertaal:
FISSA vind ik eigenlijk een van de betere feestjes, een groepje jongens uit Markelo organiseert elke paar maanden een feest. Zij hebben dit nu al georganiseerd bij ‘t Wapen van Markelo, de Haverkamp, Danscafé De Tijd in Rijssen en in Holten bij Café Toontje. 12 juli hebben zij een festival in Markelo georganiseerd bij de Haverkamp. Leuke muziek, lekkere drankjes en enorm veel gezelligheid. De organisatie regelt zelfs een taxi voor de feestjes in andere plaatsen zodat iedereen vanuit Markelo ook mee kan.

Haha ja papa, je zit ook niet echt in het juiste vak om al deze “turbotaal” bij te houden. Wellicht word je misschien toch wat ouder #Abraham! Het klopt inderdaad dat de amateurs van Club Klabatsoe wat plaatjes gaan draaien. De piratenmuziek ben ik niet zo in thuis en dat vind ik ook echt verschrikkelijk. Ik weet nog wel vroeger toen we bij jou achter in de auto zaten, dat jij altijd van van die hoempapa piratenmuziek op had. Dat was toen al niet mijn favoriet. Daarom zetten wij altijd stiekem de radio op SLAM!FM waarop jij antwoordde: “Jongens dit is toch geen muziek meer!” en “Wat is er mis met Marco Borsato?”. Gelukkig is het programma voorzien van wisselende muziekstijlen zodat we niet worden weg gehoempapaat door de Klabatsoe club. Wie weet stuiter en shine jij ook wel weg op de Klabatsoe Weide.

Alleen folklore hier in ons dorpje zou ook echt saai zijn. Toen ik een klein meisje was wilde ik ook al niet bij de boerendansers. Ik vond het maar niks dat gedans en gedraai met elkaar in de ouderwetse stijl. Gelukkig hebben wij een aantal actieve jongeren die graag wat leuke feestjes en uiteraard het FISSA Festival willen organiseren. Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden, vast een mooi feest aan het programma te zien!

Ja pap, je moet mee met de tijd en je begint het al aardig te leren die taal! Laten we gaan shinen onder het genot van een drankje en heerlijke muziekjes waar we (samen) dansjes op kunnen doen!

See you 12 juli @ de Klabatsoe Weide te Markelo

Anne