- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Feest

jan_henk_berendsenIn Markelo wordt er nog wel eens gezegd: “As ‘d’r gin feest is, dan make wie wal ’n feest”. Dit betekent dus dat we over het algemeen geen gebrek aan feesten hebben in ons mooie Maarkel.
Ook dit weekend is het weer raak. In Stokkum is er feest en Dijkerhoek viert haar 70-jarig jubileum. Dit laatste zal niemand ontgaan zijn. Heel de Dijkerhoek hangt vol vlaggen en er staat een grote tent bij “Kriegsman” in de weide. Dat zal dus wel goed komen en zoals ik beide buurten ken, verwacht ik dat de aandelen Grolsch na dit weekend wel weer zullen stijgen.

Deze week las ik in de krant dat ook de Gemeente Hof van Twente een feestje wil vieren. Jawel een feestje van het 15-jarig bestaan van de Hof. Er zal niet groots worden uitgepakt maar een bescheiden feestje komt er zeker. Ik denk dat dat prima is, want ik ken menig Markeloër, die de Hof van Twente helemaal geen feestje vinden.

Ik moet eerlijk zeggen dat burgemeester Nauta bij mij in aanzien is gestegen. Na eerst in Goor te hebben gewoond zijn haar de ogen toch los gegaan en is ze sinds kort in Markelo komen wonen. De Markelose boerendansers zijn al even op bezoek geweest en hebben haar volgens traditie gemeut.
Het mooie van dit soort gelegenheden is dat je elkaar ook eens op een andere manier leert kennen. De conclusie was op z’n Maarkels: “Den ku’j der wal bie heb’n”.

Toch is er het nodige veranderd sinds Markelo is opgegaan in de Hof. Jarenlang woonden de burgemeesters van Markelo prominent op het topje van de Markeloseberg, nu is het een stekje geworden onderaan de berg. Onze opa zol wal zeggen: “Achteroet boeren is ok boeren”.

Leu loat’ oe good goan!

Jan Henk Berendsen