- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Digitale informatieborden voordeliger

infomormatiebordEen voorbeeld van een digitaal informatiebord in de kern van Markelo

Vorig jaar is door de gemeente het besluit genomen om de huidige aankondigingsborden van evenementen te vervangen. De borden die staan bij binnenkomst van de kernen van Hof van Twente zouden worden vervangen door maximaal 20 digitale informatieborden. Het college heeft besloten om de huidige borden te vervangen door 11 digitale borden. In Markelo gaat het hierbij om 1 bord op de Holterweg en een bord in de kern. Naast de analoge informatiekasten zullen ook de huidige plattegrondinformatiekasten komen te vervallen. De exploitatielasten voor de gemeente zijn bij de digitale informatieborden lager dan bij de huidige analoge borden.

De exploitatie wordt namelijk uitbesteed aan Suurland Outdoor, die de exploitatie zal gaan verzorgen in ruil voor het kunnen verkopen van advertentieruimten in de borden aan derden. De gemeente zal maximaal € 100.000 bijdragen als eenmalige bijdrage voor het leveren en plaatsen van de borden. Tegenover de hogere rente en afschrijvingslasten ten opzichte van die de huidige borden van ruim € 10.000 per jaar staat een exploitatie voordeel van € 34.000 per jaar.

Het toestaan van reclame op de informatieborden is in strijd met het gemeentelijk reclamebeleid. Het college mag hiervan afwijken en heeft voor het groenonderhoud op rotondes en voor de plattegrondinformatiekasten al eerder een uitzondering gemaakt. In dit geval zal de gemeenteraad ook worden voorstel om het gemeentelijk reclamebeleid aan te passen.