- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Al plannen dit weekend?

wandelschoenenVrijdag is de laatste loopavond van de succesvolle Avond4daagse 2015. Maar liefst 630 deelnemers gingen dinsdag van start voor deze 5e editie. En mocht je niet meewandelen: ga dan gezellig je vriendjes/vriendinnetjes inhalen met een bloemetje bij de Kösterskoele! Speciaal voor deze vierdaagse heeft Hoveniersbedrijf Bloemendal een actie opgezet t.b.v. de Markelose Friso den Dolder die vecht tegen kanker. Bij Bloemendal zijn speciale wandelvierdaagseboeketjes te koop voor € 5 en € 3,50 waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de dure behandeling die Friso momenteel ondergaat in Duitsland.

Of sluit de maand mei af met een avondje discozwemmen in Zwembad De Vijf Heuvels. Het begint vrijdagavond om 18.30 uur en duurt tot ca. 20.00 uur.

TICHELWAARKOp zaterdag organiseert Theeschenkerij en museum Tichelwaark Rohaan haar eerste Voorjaarsdag. Vanaf 11.00 uur zijn er tal van activiteiten op de locatie Tichelweg 4 te Markelo. Naast schaapscheren zijn er onder meer diverse brocantestands en kan men kantklossers en mandenvlechters aan het werk zien. Bewoners van de zorgboerderij verkopen hun eigengemaakte producten en kinderen kunnen spelen in de zandbak of een ritje maken op een pony. Harmonicaspelers zorgen voor een gezellig sfeertje. Natuurlijk is er koffie en thee met heerlijke zelfgemaakte appeltaart. De voorjaarsdag duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Kaaskennisdag 30 mei flyer afbeelding voorzijde LLREveneens op zaterdag kunt u bij de Twentse Boerin terecht om het verhaal achter de Molenland Gouda Holland Kaas te ontdekken. Bezoekers krijgen de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen van een moderne melkveehouderij en kaasmakerij. U bent van harte welkom aan de Stokkumervlierweg 8 op de volgende tijdstippen: van 10.00 – 12.00 uur, van 12.00 – 14.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur. U kunt zich aanmelden op de website van Molenland.

Het oud papier wordt deze zaterdag door het Markelo’s Mannenkoor opgehaald in het zuidelijk deel van ons dorp.

eungs schoppeIn Eungs Schöppe vindt de Zomertentoonstelling 2015 plaats. Dit keer met het thema: “Hoe verdween de klederdracht uit het straatbeeld”. Museum Eungs Schöppe is in de maand mei toegankelijk via het Toerist Informatiepunt Markelo en is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 14.00 uur.

muziekschoolOp zaterdagmiddag tussen 15.00 – 17.30 uur houdt de Muziekschool Hof van Twente open huis bij de hoofdlocatie De Reggehof te Goor. Iedereen kan dan verschillende muziekinstrumenten uitproberen en meedansen met diverse dansstijlen. De muziekschool heeft meerdere leslocaties, onder andere bij De Haverkamp.

mannenkoorZaterdagavond viert het Markelo’s Mannenkoor haar 45-jarige jubileum. Zij doen dit samen met de band Ancora, Remix Partyband, dansschool eMotions en pianist Sander Knuiman. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur bij Sporthal De Haverkamp. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Prins en Zalencentrum De Haverkamp.

De buurtdienstcommissie van Herike-Elsen organiseert zondag een gezinsdienst in de gemeenschapsruimte van Elserike. Het begint om 10.00 uur en ds. Marten Dijkstra gaat in deze dienst voor. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie/thee gezellig bij te praten.

1383336_962650243748943_8199119848669626419_nBij Erve Luttikhedde wordt op zondag een zomerfair gehouden van 11.00 – 17.00 uur. Op en rond het erf aan de Meenweg 1 zullen ruim 70 standhouders met zeer gevarieerde producten aanwezig zijn. Daarnaast is er een (kinder)rommelmarkt. Er worden vier grote pleinen gecreëerd. Een kinderplein met o.a. eendjes vangen, springkussen, schminken, een caravan als photobooth, diverse workshops en allerlei lekkers zoals suikerspinnen, popcorn en ijsjes. Ook een modeplein vol fashion & lifestyle mag hierbij niet ontbreken!

FanfareOp zondag 31 mei houdt de Fanfare Markelo haar jaarlijkse zomerconcert in de tuin van Herberg De Pot. Het concert zal voor een groot gedeelte in het teken staan van de jeugd en de drumband. Het concert begint om 11.30 uur en bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de kleine zaal van De Pot.

triorodinHet concertseizoen 2014 – 2015 wordt bij Muziek op de Welle op zondag afgesloten met een optreden van het Trio Rodin. Dit zijn drie jonge Spaanse musici, te weten Carles Puig (viool), Esther García (cello) en Jorge Mengotti (piano). Hun repertoire is verrassend veelzijdig; van Beethoven en Brahms via Piazzolla tot contemporaine muziek van Casablancas en Schoenfield. Om u hiervoor aan te melden verwijzen wij u naar de website van Cultuur in de Schuur.

Fijn weekend!