- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Kleine moeite, groot gebaar

frank_bussinkHet voetbalseizoen is afgelopen! De laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld en weinig mensen zullen nog de voetbalschoenen aantrekken. Een moeilijke periode voor voetbaldieren zoals ik. Goed, er wordt dus de komende tijd niet gevoetbald op de velden van Sportclub Markelo aan de Endemansdijk.

Maar er is genoeg bedrijvigheid op het sportcomplex, want eindelijk kan begonnen worden met de aanleg van het langgekoesterde kunstgrasveld. Er is de laatste weken hard gewerkt om alle hekken, tegels en borden om het hoofdveld heen vakkundig te demonteren. Veel vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken om de club een handje te helpen.

Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor verenigingen in Markelo. Of dat nou de tennisvereniging, de Oranjevereniging of de voetbalvereniging is. Het wordt vaak vergeten, maar zonder die vrijwilligers zouden veel vereniging niet eens kĂșnnen bestaan. Koffiejuffrouwen, schoonmakers, leiders, trainers, penningmeesters of het barpersoneel. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ze zorgen er allemaal voor dat de verenigingen bestaansrecht hebben.

Dus als u lid bent van een vereniging en u bent nog geen vrijwilliger, word dat dan! Zeker in deze tijd waar de subsidies vanuit de overheid steeds lager worden en de kosten alleen maar hoger, is het voor verenigingen lastig om het hoofd boven water te houden. Sponsoren helpen enorm, maar dat alleen is niet genoeg.

Denk daar maar eens een keer over na als u uw kroost dropt bij de sporthal of voetbalvelden. Vraag niet hoe laat u ze weer op kunt halen, maar vraag eens of u ergens mee kunt helpen. Een kleine moeite, een groot gebaar.

Frank Bussink