- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Workshop cholesterol en voeding

Maarkelsnieuws-Osteopathie-20150518mmhn

Adrie Roetert zal dinsdagavond een workshop verzorgen bij Osteopathie Markelo. Het thema van de workshop is cholesterol en voeding. Tijdens de workshop zult u inzicht krijgen in de lastige materie van de vetten en zal hij tips geven. Vetten moeten in onze voeding voorkomen, want ons lijf kan niet zonder deze brandstof. Veten zijn belangrijk voor o.a. de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. Maar ook als volwassenen hebben vetten nodig. Er zit veel vet in onze voeding, maar zijn dit ook allemaal de vetten die ons lijf nodig heeft? Veel wordt er gesproken over goede en slechte vetten, maar welke zijn dat? En waarom? Cholesterol is een basisstof  die van levensbelang is, maar wanneer wordt het schadelijke voor onze gezondheid?

Ons lichaam heeft cholesterol in ieder geval nodig voor o.a. het maken van vitamine D, de productie van geslachtshormonen, als basismateriaal voor het stresshormoon en nog veel meer. Wat is gezond cholesterol en slecht cholesterol? Moeten we voeding met een hoog cholesterolgehalte vermijden?  En wat als het gehalte een heel klein beetje hoger ligt dan de officiële normale waarde?

U kunt zich aanmelden voor de workshop per mail onder vermelding van workshop cholesterol. De kosten bedragen 10,00 euro inclusief een naslagwerk, koffie en thee. De workshop begint om 19.30 uur en zal duren tot 21.30 uur.