- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Roparun doorkruist Markelo

3542291_origTwee Markeloërs zullen aanstaande zondag Markelo doorkruisen tijdens de Roparun. Saskia Nieuwenhuis fungeert als teamcaptain van het team Run 2 Heal waar Martin Krijgsman als loper,  deel van uit maakt. Maar liefst 315 teams hebben zich ingeschreven voor deze run. 89 teams starten in Hamburg en lopen vanuit daar naar Rotterdam. De overige teams beginnen in Parijs. De lopers die in Hamburg beginnen, zullen via Enter de buurtschap Elsen en hierna Markelo passeren. De atleten vervolgen hun route vervolgens richting Exel. De eerste lopers worden vanaf 17.30 uur verwacht in de buurtschap Elsen, de piek is echter rondom 21.56 uur. Vanuit Elsen lopen de deelnemers aan de Roparun richting Markelo. Daar zal het eerste team rond 17.50 uur arriveren, de piek ligt rondom 22.22 uur. Gehoopt wordt op veel publiek langs het parcours.

logo-roparunDe Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer. De deelnemers lopen van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers nemen deel aan het evenement. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 62 miljoen euro opgebracht. In aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in.

De stichting Run2Heal is een jonge stichting die vanaf 2013 voor het eerst meededen aan de Roparun.  Roparun is afgeleid van Rotterdam-Parijs-Run. Het is een estafetteloop en het parcours is meer dan 570 kilometer lang. Van 1992 tot 2003 liep de route van Rotterdam naar Parijs; sinds 2004 loopt de route in omgekeerde richting van Parijs naar Rotterdam. Sinds 2012 wordt er ook een Roparun georganiseerd vanuit Hamburg. Ons T.E.A.M. loopt vanaf Hamburg naar Rotterdam over een afstand van 580 kilometer, en telt in totaal 21 mensen. Iedere loper legt gemiddeld anderhalve marathon, ruim 72,5 kilometer, af en de fietsers fietsen zo’n 290 kilometer per persoon tijdens deze inspirerende dagen. De rest van het T.E.A.M. draagt zorg voor het vervoer, eten en drinken, massage (indien nodig) en een gezellige sfeer! Op zaterdag 23 mei 2015 gaat de 24ste editie van de Roparun van start. In de afgelopen 22 jaar brachten deelnemende teams al meer dan 55 miljoen Euro bijeen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kankerpatiënten. De opbrengst gaat ieder jaar volledig naar projecten en initiatieven die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen.