- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Al plannen dit Pinksterweekend?

eungs schoppeIn Eungs Schöppe vindt de Zomertentoonstelling 2015 plaats. Dit keer met het thema: “Hoe verdween de klederdracht uit het straatbeeld”. Museum Eungs Schöppe is in de maand mei toegankelijk via het Toerist Informatiepunt Markelo en is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 14.00 uur.

logo-roparunOp Eerste Pinksterdag doorkruisen de deelnemers aan de Roparun ons dorp. De teams zijn gestart in Hamburg en lopen van daaruit naar Rotterdam. Via Enter passeren zij de buurtschap Elsen en Markelo en vervolgen hun route richting Exel. In het team Run2Heal uit Rijssen lopen de Markeloërs Martin Krijgsman en Saskia Nieuwenhuis mee. Dus moedig onze hardlopers aan die vanaf 17.30 uur verwacht worden in de buurtschap Elsen! Daarna gaat het richting Markelo waar waarschijnlijk rond 22.30 uur de laatste lopers passeren. De opbrengst komt volledig ten goede aan projecten en initiatieven die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen.

Maarkelsnieuws-Schaapscheren-2015Zien hoe de Drentse heideschapen op de Borkeld van hun vacht worden ontdaan? Op Tweede Pinksterdag van 9.00 – 16.00 uur kunt u dit spektakel aanschouwen. De schapen worden dan vakkundig geschoren door twee ervaren schaapscheerders die door de stichting Schaapskudde Hof van Twente zijn ingehuurd.

20150525 snorrewindActief met je paard bezig? Maak dan Tweede Pinksterdag een heerlijke buitenrit bij manege Snorrewind (van 9.00 – 11.00 uur). ’s Middags geeft Team Snorrewind crosslessen. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, kijk op de website voor meer informatie.

Tweede Pinksterdag staat in en rondom Herberg de Pot in het teken van de 26e Creatieve Dag. Een geweldig leuk dagje uit voor jong en oud. U kunt genieten van muziek en dans met onder meer optredens van Ventura Kampen, Shantykoor Rijssen, Matrozenkoor Apeldoorn, Dweilorkest de Zwabbers, Brook Duo en Bennie’s Muziekdeuze.
20140610 creatievedag1Daarnaast is er op het terrein een grote rommelmarkt en zijn er standhouders die hun hobby’s en creativiteit laten zien. Ook zijn er diverse oldtimer tractoren, auto’s en brommers te bezichtigen.