- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelose band opent Dorpsfeest 2015

Voor de opening van het Dorpsfeest 2015 tijdens de Trap ‘m An Party op vrijdagmiddag is het bestuur van het Dorpsfeest erin geslaagd een band te strikken die louter en alleen bestaat uit Markelose muzikanten. Deze gelegenheidsformatie zal onder de naam DaWeekNie dit jaar het Dorpsfeest openen. Ook de vrijdagavond is inmiddels ingevuld met de coverband Hike, een stevige rockband die vooral bekend is in de Achterhoek. 

De band DaWeekNie bestaat uit Eric Dollekamp op toetsen (tevens zang), Hans Steen op gitaar, Jan Warmelink op basgitaar en Hans ten Zende achter de drums, allemaal mannen die al jaren muziek maken. Eric Dollekamp heeft jarenlange ervaring als begeleider van NooTzaak en natuurlijk als frontman van de Cherry’s. Jan Warmelink is ook geen onbekende, hij heeft jarenlang (bas)gitaar gespeeld in Twilight. Drummer Hans ten Zende speelt al jaren bij de Grösmeijers en de Fanfare en heeft jaren in allerlei verschillende bandjes gespeeld. Hans Steen noemt zichzelf sinds een jaar of 8 ook Markeloër en is een echte rocker die zijn sporen heeft verdiend in Top 40-bands en als begeleider van theatergroepen. 

Maarkelsnieuws-dorpsfeest-markelo-joskeendeberrymakers-20150519mmhn

DaWeekNie

Een jaar of vijf geleden heeft dit viertal een optreden verzorgd bij De Haverkamp tijdens een Dolle Vrijdagavond. Op die avonden was er live muziek te zien en te horen in het café De Haverkamp en de insteek van de mannen was dat het een eenmalig optreden zou zijn. Omdat het optreden bij De Haverkamp was, werd de naam van deze formatie “Joske and the Berriemakers”, een verwijzing naar Jos en Berrie Nijland van De Haverkamp. Het werd een avond “lekker knallen” met een mix van pop- en rockmuziek.

Eenmalig was dit optreden echter niet, want iedere keer deed zich wel weer een gelegenheid voor waarop ze een avondje muziek konden maken met elkaar. Iedere keer haalden de mannen “eenmalig” hun instrumenten uit het vet voor een optreden, want “muziek maken zit in je bloed, dat blijft altijd kriebelen”, aldus de heren. Ze kennen elkaar inmiddels aardig goed en voelen elkaar goed aan tijdens een optreden. Wat ze voor het Markeloos Feest in petto hebben, is nog een verrassing. Dat ze er zin in hebben om de tent op z’n kop te zetten, is wel duidelijk. Eenmalig, dat wel….. Of toch niet?