- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Berend Jan Bussink verantwoordelijk voor financiën

Berend Jan BussinkWaterschap Rijn en IJssel heeft een nieuw college van dijkgraaf en heemraden. Berend Jan Bussink is als nieuw lid benoemd evenals Frank Wissink. De overige leden hadden al zitting in het college en zijn opnieuw benoemd. Hiermee moesten ook de aandachtsvelden van de heemraden opnieuw worden verdeeld. Markeloër Berend Jan Bussink heeft binnen het Dagelijks Bestuur van het Waterschap de post financiën toegewezen gekregen.

Het dagelijks bestuur, ook college van dijkgraaf en heemraden genoemd, bestaat uit dijkgraaf Hein Pieper en vier bestuursleden. Deze bestuursleden worden heemraden genoemd. Het college wordt ondersteund door de secretaris-directeur Cor Roos.

In het bestuursakkoord “Water Verbindt” staan de plannen en ambities voor de komende vier jaar. Het college geeft extra aandacht aan de bescherming tegen overstromingen van grote rivieren. Het college wil de kwaliteit van het drinkwater op hoog niveau houden en inspelen op maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, klimaatverandering en innovatie  – bij voorkeur met lokale en regionale projecten. De kosten moeten beheersbaar blijven. Tegelijkertijd mag de lastendruk niet meer dan 3% per jaar stijgen. Verder wil het college de mensen meer bewust maken van het belang van waterbeheer.

college WRIJ 2015

Op de foto ziet u van boven naar beneden en van links naar rechts; Berend Jan Bussink, Frank Wissink, Antoinet van Helvoirt-Looman, dijkgraaf Hein Pieper, Peter Schrijver en Cor Roos (secretaris-directeur).